Çiftçilik belgesi nasıl alınır 2020

Çiftçilik belgesi nasıl alınır 2020 sorusu son günlerde hazine arazilerinin tamamının çiftçilerin kullanımına açılmasına dair karar sonrası çok önem kazandı. Peki, çiftçilik belgesi nasıl alınır?

Google Haberlere Abone ol
Çiftçilik belgesi nasıl alınır 2020

Üretimi arttırmak, tarım arazilerini daha verimli hale getirmek için alınan yeni Cumhurbaşkanlığı kararıyla hazine arazileri çiftçilerin kullanımına sunuldu. Çiftçilik yapmak isteyenler hazine arazilerini gerekli belgeleri ibraz etmek şartıyla başvuru yapabilirler. Peki, çiftçilik belgesi nasıl alınır 2020? İşte çiftçilik belgesinin alınması için yapılması gerekenler: 

Çiftçilik belgesi adından da anlaşılacağı üzere, tarım ve hayvancılık yapmak isteyenlerin, gerekli şartları taşıdığını belirtir dökümanlardan oluşur. Belge Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından isteyen vatandaşları, şartları taşımaları halinde, verilir. 

Çiftçilik belgesi nasıl alınır sorusunu soranlar öncelikle soruyu şu şekilde sormaları gerekiyor: Çiftçilik Kayıt Belgesi'ni nasıl alırım veya Çiftçilik Kayıt Sistemi'ne nasıl kaydolurum, şeklinde sormaları gerekiyor. 

Çiftçilik belgesini almak için birinci yöntem e-Devlet Kapısı hizmetini kullanmaktır. 

TC Kimlik Numarası ve şifresi olan vatandaşlar, turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı hizmetleri sekmesini seçereke buradan ilerleyebilirler. 

İkinci olarak da Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydolmak için gerekli olan formu doldurduktan sonra bulundukları il veya ilçelerdeki Tarım Müdürlüğü'ne başvuru yapılabilir. 

Başvuru esnasında sizden istenenler, gerçekten çiftçi olup olmadığınızı kanıtlamanızdır. Çiftçilikle uğraşanlar, bağ bahçe ekenler, hayvancılık yapanlar zaten rahatlıkla bu belgeyi alabileceklerdir. Ancak henüz bu işe yeni başlayanların başvurularında sorun çıkabiliyor. 

İşte çiftçilik belgesi için gerekli olan belgeler:

1 - Arazisini kullandığınız kişilerin yada kendi arazini kullanıyor iseniz sizin kimlik belgesinin fotokopisi

2 - Yine kullandığınız arazi her kimin ise o araziye ait tapu kadastrodan alınacak tapu kayıt örneği. ( Kadastro da yer almayan tapular için ise Arazi Keşif Raporu EK-2 doldurularak istenilmektedir.

3 - Şayet tarım yapılacak arazi kiralanmış ise kira kontratı istenilmektedir.

4 - Şayet varsa başvuru sahinin vergi numarasını gösteren belge

5 - Döner sermaye yardım belgesi

6 - Taahhütname

7 - Ekili alanların muhtarlık tarafından onaylatılmış olan C Formu

TARIM ARAZİLERİ ÇİFTÇİLERİN KULLANIMINA AÇILDI

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak çalışmasıyla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazineye ait atıl tarım arazilerini, örnek ekilişler için çiftçilerin kullanımına açacaklarını belirterek, "Böylece tarım arazilerimizden en etkin bir şekilde çiftçilerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Pilot uygulama olarak başlatılan bu çalışmada, ilk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerimizin ekilmesi sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin, bu arazileri bedelsiz olarak örnek ekilişler için kullanacağına işaret eden Pakdemirli, şu değerlendirmede bulundu: "Hem çiftçimiz hem de ülkemiz kazanacak. Tarım sektörüne verdiği destek için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza ve gençlerimize projede pozitif ayrımcılık tanınacak. Atıl Hazine arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçilerimize, yapılacak olan puanlama sistemiyle öncelik verilecek. Tüm bu çalışmalarda tarımsal hasılanın artırılması hedeflendiğinden mevcut ekilen alanlardan ziyade atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması amaçlanıyor. Ekilmedik bir karış tarım toprağı kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek."

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar