Çiçekçilerin Öğretmenler Günü mesaisi

- Çiçekçi esnafı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulların önüne açtığı seyyar tezgahlarda öğrencilerin öğretmenleri için seçtiği çiçekleri özenli şekilde hazırladı

Google Haberlere Abone ol
Çiçekçilerin Öğretmenler Günü mesaisi

EDİRNE (AA) - Çiçekçiler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla erken saatlerden itibaren yoğun şekilde çalıştı.

Okulların önüne seyyar tezgah açan çiçekçiler, öğrencilerin öğretmenleri için seçtiği çiçekleri özenli şekilde hazırladı.

Plevne İlkokulu önünde tezgah açan çiçekçilerden Sevgi Sümbül, öğrencilerin 24 Kasım'da öğretmenlerine hediye olarak genellikle çiçek aldığını söyledi.

Sabah 06.00'da mesaiye başladığını belirten Sümbül, "Dün akşam öğretmenler için öğrencilere vereceğimiz çiçekleri hazırladık. Her bir öğretmen bizim için aynı zamanda çiçektir. Türk kültüründe öğretmenin yeri başköşedir. Gül ve karanfil en çok sattığımız çiçeklerden, ancak mevsimin çiçeklerini de hediyelik yapabiliyoruz. Gül ve karanfillerimiz 2 ile 4 lira arasında değişiyor. Mevsim çiçeklerinin fiyatı da ona yakın. Öğretmenlere ne hediye verilse az gelir ama çiçek bir gelenek oldu. Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum." diye konuştu.

Çiçekçi Recep Beyaz da yaklaşık bir haftadır bugün için hazırlık yaptıklarını ifade etti.

İşlerin yoğun olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Beyaz, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Velilerden Ayşe Taç ise kızının derse girmeden öğretmenine hediye aldığını dile getirdi.

Çiçekçi tezgahlarının önünde yoğunluk yaşandığını anlatan Taç, "Çiçek almak için sıraya girdik. Kızımla sınıf öğretmenine çiçek aldık. Sabah 'ne hediye vereceğiz' diye düşünüyorduk. Çiçekçileri okulun önünde görünce sevindik." dedi.

Plevne İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Elif Taç da ilk kez öğretmenler gününü kutlayacağını aktardı.

Sınıf arkadaşlarıyla toplanarak öğretmenlerine hediye aldıklarını, ancak aynı zamanda çiçek vereceklerini söyleyen Taç, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Yorumlar