CHP'nin "Şeker Mitingi"

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (2) "Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız, Cumhuriyeti emekle taçlandıracağız, Cumhuriyeti alın teriyle taçlandıracağız. Cumhuriyeti ayrılık gayrılık yapmadan, farklı görüşlerde bile olsa yan yana gelip medeni insanlar gibi konuşarak taçlandıracağız. Ana arzumuz budur" - "Artık Türkiye'yi yönetemiyorlar. Türkiye'yi yönetmek için koltuk ittifakı kurdular. Biz ne ittifakı kuruyoruz, şeker ittifakı kuruyoruz, vatan ittifakı, bayrak ittifakı kuruyoruz, millet ittifakı kuruyoruz. Biz koltuklara mahkum değiliz, koltukları istemiyoruz. Biz alın terinin hakkını vermek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin "Şeker Mitingi"

ÇORUM (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız, Cumhuriyeti emekle taçlandıracağız, Cumhuriyeti alın teriyle taçlandıracağız. Cumhuriyeti ayrılık gayrılık yapmadan, farklı görüşlerde bile olsa yan yana gelip medeni insanlar gibi konuşarak taçlandıracağız. Ana arzumuz budur." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen Şeker Mitingi'nde yaptığı konuşmada, şeker fabrikalarının zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirilmesine inanmadığını, halkın kaldırıldığını öne sürdü.

"(Zarar ettiği için satıyoruz) diyorlar. İnanıyor musunuz?" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Çorumlular, sizin inandığınız her şeye ben de inanıyorum, güvendiğiniz her şeye ben de güveneceğim ama bir şey söyleyeceğim. 'Bu fabrikalar zarar ediyor' diyorlar. Vallahi de billahi de tillahi de zarar etmiyor. Sizi kandırıyorlar. Zarar etmiyorlar, zarar ettiriliyorlar." diye konuştu.

AK Parti hükümetini eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Son 15 yılda milletin vergileriyle yapılan fabrikalar satıldı. Şeker fabrikaları satıldı, Sümerbanklar satıldı, Eti fabrikaları satıldı, Makine Kimya var, satıldı, petrol tesisleri satıldı. Kaç lira para aldılar biliyor musunuz o satıştan? 60 milyar dolar aldılar. Sizden vergi aldılar, yetmedi. 60 milyar dolar mal sattılar, yetmedi. Dünyanın borcunu aldılar, yetmedi. Şimdi sıra geldi, şeker fabrikalarını satmak istiyorlar. Bu milletin vicdanına sesleniyorum, bu milletin ahlakına sesleniyorum, bu milletin sağ duyusuna sesleniyorum. Ya siz bu milletten zarar gördünüz mü? Oy dediniz, verdiler. Araba dediniz, araba verdiler. Uçak dediniz, uçak verdiler. Saray dediniz, saray verdiler. Hanedan dediniz, hanedan verdiler. Ne istediyseniz her şeyi verdiler. Peki arkadaş senin derdin şeker fabrikaları mı? Niye şeker fabrikalarını satıyorsun?"

Türkiye'deki hiçbir şeker fabrikasının zarar etmeyeceğini, sadece zarar ettirilebileceğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Biz açık ve net söylüyoruz. Hiçbir şeker fabrikası zarar etmez. Etmiyor, sen ettiriyorsun, sen. Şimdi de diyorsun 'Ben satacağım'. Sana sattırmayacağız bu fabrikaları." dedi.

Türkiye'den 2002 yılında yurt dışına şeker ihraç edildiğini, ancak bugün şeker ithalatı yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, "2002'de Türkiye Cumhuriyeti yurt dışına şeker ihraç ederdi. Üretir ve ihraç ederdi. 280 bin ton şeker ihraç ederdi. Şimdi Türkiye yurt dışından şeker ithal ediyor. Fabrikalar var, niye çalıştırmıyorsun? İşçi var, tarla var, su var, bereket var, çalışmak isteyenler var. Al götür fabrikaya işçiler çalışsın. Şeker üretelim, ihracatı yapalım ülkeye döviz gelsin. 'Hayır' diyorlar, 'Bunları satacağız' diyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin yönetim sorunu bulunduğunu iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık Türkiye'yi yönetemiyorlar. Türkiye'yi yönetmek için koltuk ittifakı kurdular. Biz ne ittifakı kuruyoruz, şeker ittifakı kuruyoruz, vatan ittifakı, bayrak ittifakı kuruyoruz, millet ittifakı kuruyoruz. Biz koltuklara mahkum değiliz, koltukları istemiyoruz. Biz alın terinin hakkını vermek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin dış politika, ekonomi, eğitim, beslenme ve gıda gibi alanlar olmak üzere 5 temel sorunu bulunduğunu, bunları aşmanın birinci yolunun üretimden geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Üreteceğiz. Köylü üretecek, esnaf üretecek, fabrika üretecek, insanlar çalışacaklar. Dünya markası kentler yaratmak zorundayız. Satarak bir şey elde edemeyiz. Tüccar gibi satarak bir şey elde edemeyiz. Böyle hiçbir dünya ülkesi ihya olmamıştır. Olamaz da zaten. O nedenle biz kendi sorunlarımızı çözmek için kendimiz çaba harcayacağız. Egemen güçlere teslim olmayacağız. Milli Kurtuluş Savaşı'nı vererek tüm İslam dünyasına örnek olduk. Her yerde cumhuriyet kuruldu Atatürk'ten sonra. Tunus'tan alın da Fas'tan alın da İran'dan, Suriye'den alın da Irak'a kadar, her yerde cumhuriyet kuruldu. Şimdi Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız, Cumhuriyeti emekle taçlandıracağız, Cumhuriyeti alın teriyle taçlandıracağız. Cumhuriyeti ayrılık gayrılık yapmadan, farklı görüşlerde bile olsa yan yana gelip medeni insanlar gibi konuşarak taçlandıracağız. Ana arzumuz budur. Gerginlik olmayacak, kavga olmayacak. Barışı ve huzuru bu topraklara getireceğiz. Bereketli bu topraklarda Mevlana gibi, Hacı Bektaş gibi Erzurumlu Emrah gibi Karacaoğlan gibi Yunus Emre gibi çalışacağız. Onların yol arkadaşı olacağız, olmaya devam edeceğiz."

- Mitingden notlar

Kılıçdaroğlu'ndan önce platforma çıkan Şeker-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman, vatandaşları selamladı.

Vatandaşların Türk bayraklarıyla katıldığı mitinge KESK ve Şeker-İş Sendikası da destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyelerinin katıldığı miting dolayısıyla çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Vatandaşlar, miting alanına güvenlik noktalarından üst aramasından geçirilerek alındı.

(Bitti)



Yorumlar