CHP'nin oturma eylemi

- Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Tunceli ve Ardahan'da CHP İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması için oturma eylemi gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin oturma eylemi

ERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Ardahan'da CHP İl Başkanlığınca, OHAL'in kaldırılması talebiyle basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı.

Erzurum'da, Yakutiye Kent Meydanında CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ve CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu eşliğinde bir araya gelen partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" pankartı açtı.

CHP İl Başkanı Kızıloğlu, burada yaptığı açıklamada, Miraç Kandili'nde Müslüman coğrafyaya emperyalistlerin füzelerinin atıldığını, Müslüman bir ülke olarak bunun karşısında durulmadığını savundu.

Kızıloğlu, "Müslümanların üzerine füze yağıyor, biz müdahil olamıyoruz. Onun için anında, acilen demokrasiye, olağanüstü halin kalkmasına, hükümetimizden Türkiye'nin normalleşmesine, vatandaşlarımızın isteği ve talebi doğrultusunda demokrasinin ülkemizde tekrardan yerleşmesini önemle rica ediyoruz." diye konuştu.

Kızıloğlu'nun konuşmasının ardından "OHAL değil, demokrasi istiyoruz" adlı ortak basın bildirisi okundu.

CHP Samsun Milletvekili Tekin de milletin birliği ve beraberliği devam ettiği sürece ezanların susmayacağını ve bayrağın inmeyeceğini bildirdi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsüyle FETÖ'nün ülkede gerçekleştirmek istediği hain emelinin yıkıldığına hep beraber şahit olunduğunu anlatan Tekin, "Milletin birlik, beraberliği ve basireti sayesinde savuşturulmuş bir beladır." dedi.

Konuşmaların ardından slogan atan grup ellerindeki pankartla oturma eylemi yaptı.

Program, sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

- Ardahan

Ardahan'da CHP il binasında bir araya gelen partililer, Kaptanpaşa Mahallesi Milli Egemenlik Parkındaki Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü.

CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın katıldığı yürüyüşe, partililer destek verdi.

Yarkadaş, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin diğer illerinde de OHAL'in kalkması için oturma eylemlerinin yapıldığına işaret ederek, diğer illerde eyleme katılanlara selam gönderdi.

İl Başkanı Taştan ise bugün OHAL'in kalkması ve demokrasinin gelmesi için bir araya geldiklerini belirterek, eylemlerine destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından slogan atan gurup ellerindeki pankartlarla oturma eylemine başladı.

- Kars

Kars'ta, CHP İl Başkanlığınca Faikbey Caddesindeki At Heykeli önünde bir araya gelen partililer, OHAL uygulamasının kaldırılmasını isteyerek oturma eylemi yaptı.

CHP İl Başkanı Mustafa Aras, burada yaptığı konuşmada, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini ifade ederek, İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi insan haklarını ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur." dedi.

Burada slogan atan partililer olaysız dağıldı.

- Tunceli

Tunceli'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

Yürüyüşe, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, partiler ve vatandaşların katıldı.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Kılıç, CHP olarak bugün 81 ilde OHAL'e hayır dediklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, grup 30 dakika oturma eylemi gerçekleştirdi. Çeşitli sloganlar atan grup oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

- Iğdır

Iğdır'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde bulunan Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi anıtı önünde basın açıklaması düzenlendi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çakmak, CHP İl Başkanı İlhan Zor ve partililerin katıldığı basın açıklamasında olağanüstü hale tepki gösterildi.

"OHAL değil demokrasi" yazılı pankartların açıldığı programda, CHP Mersin Milletvekili Çakmak basın açıklaması metnini okudu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem yapılan açıklamanın ardından son buldu.

- Erzincan

Erzincan'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet meydanında basın açıklaması düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partililer, Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının kaldırılmasını isteyerek oturma eylemi yaptı.

"OHAL değil, demokrasi" yazılı pankartların açıldığı programda, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan basın açıklaması metnini okudu.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, ülkenin 21 aydır OHAL ile yönetildiğini ifade ederek, "İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi insan haklarını ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur." dedi.

Burada oturma eylemini gerçekleştiren partililer ardından olaysız dağıldı.




Yorumlar