CHP'nin '128 milyar dolar' algısı böyle çöktü

Günlerdir kamuoyunda, Merkez Bankası'nın rezervleri kaybolmuş gibi bir intiba yaratmaya çalışan CHP'ye cevap yine kendi milletvekillerinden geldi. CHP'li İlhan Kesici, partisinin oluşturmaya çalıştığı algıyı bu şekilde çökertti.

CHP tarafından günlerdir Türkiye kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı yine kendi partililerinin itiraflarıyla çöktü. 

CHP tarafından günlerdir Türkiye kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algı yine kendi partililerinin itiraflarıyla çöktü. 

128 milyar dolar nerede şeklinde bir soruyla Merkez Bankasının paraları birileri tarafından çalınmış ya da hortumlanmış şeklinde algı oluşturmaya çalışan CHP'lilerin aslında sadece bir algı oluşturmaya çalıştığını İlhan Kesici bizzat kendisi itiraf etmiş oldu.

Sorunun cevabını aslında bütün CHP'lilerin ve hatta bütün ekonomistlerin doğal olarak bildiğini ortaya koyan İlhan Kesici, "Siz bu 128 milyar doların kaybolduğuna kani misiniz?" sorusuna "Şimdi bir şey söylersem bizim sorumuzu kırmış olurum." ifadeleriyle işin aslını itiraf etmiş oldu.

İlhan Kesici, "128 milyar dolar kaybolur mu?" sorusuna da "Kaybolmaz" diye şeklinde cevap vererek partisinin iddialarını yalanladı.

Merkez Bankası'ndan paranın hiçbir şekilde kaybolmayacağını, her şeyin kayıt altında olduğunu belirten İlhan Kesici, "Girersiniz Merkez Bankası'nın bilançosunu görürsünüz. Dolar alımları, satımları ne zaman olmuş, ne kadar olmuş, kaçtan almış, kaçtan satmış görürsünüz" diyerek oluşturulmaya çalışılan algının aslında ne kadar temelsiz olduğunu ortaya koydu.

CHP'li İlhan Kesici sözlerini şöyle sürdürdü: "Her iş kayıt altındadır. Bu, devletin kayıtlarında mutlaka var. Her gün milyar dolar rakamlarını telaffuz ediyoruz. Ağzımız da kulaklarımızda alıştı. Ama bu 128 milyar dolar rakamı neredeyse Türkiye Bütçesi büyüklüğünde bir rakamdır."

 

Yorumlar

hale bak chp den medet umar hale gelmişler abi kur 4 liradan satsan 500 milyar eder kur şuan 8 lira yani ortada 500 milyar tl kayıp var nerde bu para kim yedi hesap versinler.1 trilyon ülkenin bir yıllık vergi geliri yani bütçesi yarısı kayıp.
Saban HAN. Sayin K K,L B G T "Ne alakadar,bizim kulturumuze zarar vermez"Dedi,Heber Global da iki gun once.Musluman bir ulkenin Ana Muhalefeti!! Bu nasil Ataturk'un Partisi olur?? $128 milyar kayip diyor,S S K Genel Muduru iken yok ettigi paralari millet unutmus degil!!2023 yili secimleri bu hezayanla nasil kazanilacak??Merakla bekliyoruz!! Saygilar.