CHP'li Tunç Soyer yardım konusu gerçeğini itiraf etti: Biliyorduk!

CHP'lilerin belediyelerin bağış toplama prosedürlerini bildikleri halde, mağduriyet havası oluşturmak amacıyla hareket ettikleri, kendi başkanlarının yaptığı itiraflarla ortaya çıktı. İzmir Büşükşehir Belediye Başkanı Soyer, valilik izni gerektiğini, sorun çıkacağını bildiğini itiraf etti.

CHP'li belediyelerin yardım toplamak için yasal prosedürleri yerine getirmeyerek, bilinçli bir şekilde mağduriyet havası oluşturmaya çalıştıkları kanıtlandı. CHP'nin mağduriyet oluşturmak için hareket ettiğinin kanıtı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamaları oldu. Soyer, her şeyi önceden bildiklerini söyledi.

HalkTV'den Nevşin Mengü'ye konuşan Tunç Soyer, yardım konusunda başından itibaren temkinli olduğunu, çünkü valilik izni gerektiğini bildiğini, daha önce de belediye tarafından bağış toplamak için girişimde bulunduklarında valilikten izin alınması gerektiğini öğrendiklerini söyledi.

CHP'li belediyeler, valiliklerden izin almadan yardım kampanyası başlatmışlardı. Yasadışı bir şekilde başlatılan kampanyalar durdurulduğunda ise "CHP'li belediyelere engel olunuyor" şeklinde propaganda yapmışlardı.