CHP'li Öztrak'ın 'sosyete' dediği Bakan Albayrak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kendisine "sosyete" diyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a köyünde çekilmiş fotoğrafıyla cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Öztrak'ın 'sosyete' dediği Bakan Albayrak

Dededen torunan CHP yönetiminde siyaset yapan parti sözcüsü Faik Öztrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında sarf ettiği sözlere tepkiler sürerken, Bakan Albayrak, çocukluk resmini paylaşarak cevap verdi. 

Trabzon'un Yenice Köyü'nde henüz 5 yaşındayken çekilen bir fotoğrafını paylaşan Bakan Albayrak, "Hamdolsun..." notunu düştü.

1978 yılında dünyaya gelen Bakan Albayrak 42 yaşındadır.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Faik Öztrak'ın kendisini 'sosyete damat' şeklinde nitelendirmesine, TRT Haber canlı yayınında şu sözlerle cevap vermişti:

"Kendi imkanlarıyla köyden gelip 2 evladını okutan babanın oğlu olarak ben mi sosyeteyim, yoksa 7 sülalesi, dedesi, babası, amcası devletin her imkanını kullanan mı?"

DEVLETTE ÖZTRAK DEVAMLILIĞI 

Öte yandan 5 dönemdir CHP'de milletvekili olan Faik Öztrak, 2001-2003 yılları arasında Kemal Derviş döneminde Hazine Müsteşarı olarak görev aldı.

BABASI

Baba Orhan Öztrak ise; İsmet İnönü döneminde İçişleri Bakanı, Bülent Ecevit döneminde Gümrük ve Tekel Bakanı olarak görev yaptı. Orhan Öztrak, aynı zamanda Deniz Gezmiş'in idamına da evet diyen isimlerden biri oldu.

DEDESİ

Dede Mustafa Faik Öztrak ise 8 dönem CHP'de milletvekilliği ve İçişleri Bakanlığı görevi yaptı.

AMCALARI

Amcası İlhan Öztrak, Fahri Korutürk döneminde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Ardından da Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.

Diğer amcası Adnan Öztrak ise TRT'nin ilk Genel Müdürü olarak kayıtlara geçti.

Faik Öztrak'ın ailesi, devlette sürekli koltuk sahibi oldu.

 

Yorumlar