CHP'li Özkoç'un milletvekilliği düşürülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretler ettiği gerekçesiyle TBMM Genel Kurulu'nda kavgaya neden olan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un milletvekilliğinin düşürüleceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Özkoç'un milletvekilliği düşürülecek

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un her iki vatandaştan birini oyunu verdiği, halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ağza alınmayacak hakaretlerin yankısı devam ediyor. Hakaretler nedeniyle CHP'li ismin milletvekilliğinin düşürülebileceği belirtiliyor.

Özkoç'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği hakaret dolu ifadeler politika arenasında deprem etkisi yaptı. Cumhur ittifakının tepkisini toplayan Özkoç sert bir şekilde kınanırken, gerginlik TBMM'ye taşındı.

Tansiyonun yükseldiği Genel Kurul'da sözlü atışmalar fiziki müdahaleye dönüştü, çıkan kavgada Özkoç'un kafasında ve yüzünde şişlikler oluştu. 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan hakkında soruşturma başlatılan CHP'li grup başkanvekilinin fezleke dosyası TBMM Başkanlığı'na gönderildi. Özkoç'un dosyası önce Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda masaya yatırılacak, ardından da uygun görülmesi halinde Meclis'e sevk edilecek.

AK PARTİ VE MHP'NİN ÇOĞUNLUĞUYLA VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLECEK

Genel Kurul'da yapılacak oylamada salt çoğunluk, yani mevcut milletvekili sayısının yüzde 50+1'i aranacak. CHP, İYİ Parti ve HDP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın Meclis'teki varlığı, söz konusu kararı engellemeye yetmiyor.

Cumhur İttifakı ise 342 vekil ile yüzde 50'yi aşıyor. yenisafak.com'un Meclis kulislerinden edindiği bilgiye göre hem AK Parti hem de MHP kanadı, Özkoç'un dokunulmazlığının kaldırılmasında kararlı.

Yorumlar