CHP'li Menemen Belediyesi'nde yolsuzluk

CHP'li Menemen Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluklar ve hortumlamalar gün yüzüne çıktı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Menemen Belediyesi'nde yolsuzluk

CHP Genel Merkezi yaptığı değerlendirme sonrası konuyu araştırması için İzmir dışından 3 milletvekili görevlendirdi. İl başkanlığıyla koordineli olarak çalışan vekillerin CHP Genel Merkez'ine sunduğu dosyada ne olduğu merak edilen konuların başında geliyordu. Yenigün’ün ulaştığı dosyanın içinde, yolsuzluk, paravan şirket, belediye personeli ve meclis üyelerine tehdit, baskı ve mobbing gibi birbirinden farklı konular yer alıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise ihale, yolsuzluk ve paravan şirket iddiaları. Aksoy’un 4 firmaya yaklaşık 50 milyon TL’yi bulan ihale verdiği öne sürülüyor.

CHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ ŞİKAYET ETTİ

Başkan Serdar Aksoy hakkında CHP’li bazı meclis üyelerinin İl Başkanlığı’na Menemen’de yaşananları anlatmasıyla sürecin başladığı öğrenilirken, İl Başkanlığı’nın devreye girmesiyle konu Genel Merkez'e taşındı. Soruşturmaya başlayan vekiller kimsenin haberi olmadan İzmir'e geldi ve doğrudan ihale verildiği iddia edilen firmaların adreslerine gitti. Vekiller herhangi bir faaliyette olmayan boş ve kapıları kapalı tabela şirketleriyle karşıltı.

Vekillerin konuyla ilgili kayıtlara geçirdiği raporda ise; Konak sınırları içindeki Halkapınar'da iki şirketin, paravan olduğu, herhangi bir faaliyet ya da hizmet üretimi olmadığı ortaya çıktı. Dosyadaki bir diğer tutanak ise 30 Milyon TL’ye yakın çöp kamyonu ve kent ekipmanı kiralaması işi için yapılan ihaleyi kapsıyor. İddialara göre, yapılan ihaleye konu olan araç ve ekipmanlar ortada yok. Usulsüzlük iddialarının bir diğeri ise 2 buçuk milyon TL’lik dezenfektan ihalesi. Ödenen bedele rağmen dezenfektanların da çöp kamyonu ihalesinde olduğu gibi ortada olmadığı iddia ediliyor.

Menemen Belediyesi’nde yaşanan olaylara ilişkin Sayıştay tarafından da bir rapor hazırladığı öğrenilirken Başkan Aksoy’un, Sayıştay tarafından hazırlanan raporun kendi lehine manipule edilmesi için Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak’a baskı yaptığı iddia ediliyor. İstediği sonucu alamayan Aksoy’un, Çakmak’a mobbing uygulayarak istifaya zorladığı ve belediye bünyesinde pasivize etmeye çalıştığı da parti kulislerinde konuşulan iddiaların başında geliyor.

ESNAFA 'BORCUNUZA SAYIN' DEDİĞİ İDDİASI

CHP vekillerinin raporunda; Başkan Aksoy’un adaylığı sürecinde esnaftan maddi destek toplayarak kampanya giderlerini karşıladığı bu sebeple yüksek miktarda borca girdiği öne sürülüyor. Aksoy’un, başkan seçildikten sonra borcunu isteyen esnafı önce bazı belediye personellerince CİMER’e şikayet ettirdiği, ardından zabıta ekiplerini yollayarak çeşitli tutanaklar tutturduğu iddia ediliyor. Aksoy’un tutanakları alarak borcu olan esnafa gittiği ve “Bu tutanaklar doğrultusunda size para cezası yazılacaktı, hatta dükkanlarının belirli bir süre için mühürlenecekti. Ben bunların önüne geçiyorum, borcunuza sayın” dediği iddia ediliyor.

MECLİS ÜYELERİNİ İSTİFA ETTİRDİ İDDİASI

Serdar Aksoy’un, Menemen Belediyesi CHP'li meclis üyeleriyle yaşadığı sorunların ayyuka çıkmasını çalışmalarının kıskanıldığını bu sebeple kendisine muhalefet edildiğini öne sürerken, meclis üyeleri ise Aksoy’un, parti grubundan bağımsız hareket ettiğini iddia ediyordu. Aksoy'un dosyasında; CHP'li üyelerden Hasan Ünal ile yumruklaşmaya varan meclis içindeki kavganın ardından istifasıyla sonuçlan sürecin de yer aldığı öğrenildi. Ayrıca yine CHP'den istifa eden meclis üyesi Koray Atasoy'un da Aksoy'un baskı ve tehdidiyle istifa ettiği öne sürülüyor.

Kaynak: Gazete Yenigün

Yorumlar