CHP'li ilçe başkanı ifade verdi

- CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e iftirada bulunduğu iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi

Google Haberlere Abone ol
CHP'li ilçe başkanı ifade verdi

İSTANBUL (AA) - CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e iftirada bulunduğu iddiasıyla hakında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen Yeğin'in, soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadesi alındı. Yeğin'e destek olmak amacıyla CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile çok sayıda partili de adliyeye geldi.

Yeğin'in İfade verme işleminin ardından, adliye bahçesinde açıklama yapan Yarkadaş, Sancaktepe İlçe Başkanı Yeğin'in hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını söyledi.

Belediye meclisinde yapılan, gazetelere de yansıyan bir konuşma hakkında soruşturma açılmasını gereksiz bulduklarını ifade eden Yarkadaş, ilçe başkanının, ana muhalefet partisinin temsilcisi olarak görevini yerine getirdiğini savundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da ilçe başkanının siyaseten rakiplerini eleştirmesinin en doğal hakkı olduğunu dile getirdi.

- Suç duyurusu dilekçesinden

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, bir haber portalında, 21 Eylül 2016 tarihinde CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin'in yaptığı demeçlere yer verilerek haber yapıldığı belirtilmişti.

Söz konusu haberde, İsmail Erdem'in FETÖ destekçisi olduğu yönünde iftira içerikli demeçler bulunduğuna değinilen suç duyurusu dilekçesinde, Yeğin ile haberin yayınlandığı haber portalı çalışanları hakkında, "iftira" suçundan soruşturma başlatılması talep edilmişti.

Suç duyurusu kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Yorumlar