CHP'li İBB'den 'sürdüremiyoruz' itirafı

CHP'li İBB yönetimi, AK Parti döneminde yol kenarlarına yapılan sanatsal yeşillendirmeleri sürdüremeyeceğini, "sürdürülebilirliği zorlu" ifadeleriyle itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İBB'den 'sürdüremiyoruz' itirafı

AK Partili yönetimlerin İstanbul'da her yıl hiç üşenmeden yolların kenarlarındaki duvarlara yaptığı sanatsal yeşillendirmeler konusunda İBB'den "yapamıyoruz, sürdüremiyoruz" itirafı geldi. 

İstanbul'da yol kenarlarındaki duvarlar, yeşillendirilmek yerine anlamsız grafiklerle boyanmaya başlayınca sosyal medyada ve AK Partili belediyelerden tepki çekti. Tepki gösterenlerden biri de Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen oldu. Türkmen, Kadıköy-Üsküdar yolu arasında bulunan bir duvardaki geometrik soyutlama çalışmasına yönelik İBB'ye eleştirilerde bulundu. İBB Sözcüsü Murat Ongun verdiği cevapta ise adeta "başaramıyoruz" itirafında bulunarak, "Yüksek maliyetli, suni ve sürdürülebilirliği zorlu olan peyzaj çalışması yerine sanatsal çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Twitter hesabından Kadıköy ile Üsküdar arasında bulunan bir ana yolun eski ve yeni fotoğraflarını paylaşarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) duvar peyzajı eleştirisinde bulundu.

Türkmen, duvar soyutlama çalışmasına ilişkin olarak "Burası Güney Afrika’da bir banliyo mahallesi ya da ana arterde olmayan bir duvar olsaydı sorun yoktu. Fakat burası Kadıköy Üsküdar arasındaki ana yol. Buradan her gün milyonlarca insan geçiyor. Keşke yeşili, renk renk çiçekleri görmeye devam etselerdi. İnsan üzülmeden edemiyor" yorumunu yaptı.

Türkmen'e yanıt veren İBB Sözcüsü Murat Ongun ise şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Hilmi Türkmen, geometrik soyutlama, Sabri Berkel’den bu yana, Türk Resim Sanatı’nda önemli bir üslup olmuştur. Hem arka fondaki Fikirtepe gerçeği ile uyum, hem de sürücülerin dikkatini dağıtmadan dinamik bir etki yakalamak için bu yaklaşımla çalışıldı. Ayrıca "Güney Afrika'da bir banliyö mahallesi" benzetmeniz hiç de doğru olmamış. Yüksek maliyetli, suni ve sürdürülebilirliği zorlu olan peyzaj çalışması yerine sanatsal çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."

Ongun, dün sosyal medya hesabından bir video paylaşmış ve "İstanbul’un duvarlarına renk geliyor. Yol kenarlarında yüksek maliyetli peyzaj çalışmaları yerine gri duvarları sanatçıların tuvaline dönüştürüyoruz" demişti.

Yorumlar

Ali ata ya Maliyetli diyor okumuyor musun...çocuklarınız büyüyünce olacak mı. .öncelikler sırası diye bir şey var...müsade etme insanlar önce karnını doyurucu. Kaloriferi yakasında. Senin Tüzün kuru anladık da merhamet mi yok acaba.
ali ata Ee madem sürdüremiyorsunuz niye işgal ediyorsunuz İBB makamını. Bırakın gidin de sürdürebilenler gelsin yapsın o işi. Çapsızlar.