CHP'li gazeteci yerli araba Togg'u hedef aldı

CHP'li gazetecilerden Can Ataklı'nın yeril araba Togg tahammülsüzlüğü tuttu. Ataklı, yerli arabanın daha önce yapıldığını ileri sürerek yeni arabanın ortaya çıkarılmasında en büyük rolü oynayan hükümetin bu konuda sık sık açıklama yapmasından rahatsız olduğunu belli etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li gazeteci yerli araba Togg'u hedef aldı

Yerli araba Togg'a karşı muhalefet cephesinde oluşan rahatsızlık devam ediyor. Seri üretime az bir süre kala yerli arabayı hedef alan CHP'li gazeteci Can Ataklı, "Yerli otomobil, yerli otomobil, kardeşim yerli otomobili 1960'da yaptık zaten." dedi. Devletin TOGG'a verdiği desteği hazmedemeyen Ataklı, "Farkında mısınız kim TOGG'un sahibi?" dedi.

Merakla beklenen yerli otomobil TOGG için artık geri sayım başladı. Türkiye'nin Otomobili'nin resmi Twitter hesabından bugün yapılan paylaşımda, "Bir fabrikadan fazlasını inşa etmeye başladığımız günden bu yana heyecanlı 7/24 yayınımızı izleyen 76 farklı ülkeden 2.5 milyondan fazla izleyicimize teşekkür ediyoruz." denilirken paylaşıma 29 Ekim'de görüşürüz notu düşüldü.

HÜKÜMETİN SAHİPLENMESİNDEN RAHATSIZ OLDU

CHP yandaşı Can Ataklı, TOGG'un paylaşımının yapıldığı saatlerde sunduğu canlı yayında, skandal açıklamalarda bulundu.

Devletin TOGG'a verdiği desteği hazmedemeyen Ataklı, "Farkında mısınız kim TOGG'un sahibi?" dedi.

Skandal açıklamalarıyla gündemden düşmeyen ve bu kez de TOGG'a olan nefretini kusan Ataklı, "Yerli otomobil, yerli otomobil, kardeşim yerli otomobili 1960'da yaptık zaten. Herkes unutuyor gidiyor. Anadol'u unutuyorlar. İlk defa araba yapıyoruz ben arabanın sahibini görmedim daha ya. Farkında mısınız kim TOGG'un sahibi? Mustafa Varank. Başkasını görüyor musunuz? Varsa yoksa hükümet, onlar anlatıyorlar. Sahibi kim?" ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK FİYATIYLA İLGİLİ AÇIKLAMADA BULUNMUŞTU

Hükümetin öncülüğünde bir araya gelen 5 iş farklı kuruluşun ortağı olduğu Togg 29 Ekim'de seri üretime hazırlanırken, fiyatıyla ilgili son açıklama Bakan Mustafa Varank'tan geldi. 

Bir gazetecinin TOGG’un fiyatını sorması üzerine yaşadığı bir anıyı anlatarak cevap veren Bakan Varank, “C sınıfı SUV araçlarla aynı fiyatta olacak” diye cevap verdi. Bakan Varank, TOGG’un fiyatı hakkında da açıklamalarda bulundu.

“Fiyatla ilgili sorular bize çok soruldu. Başından beri de aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var” diyen Varank, “Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız'. Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize. Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki TOGG da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı. Başından beri piyasaya çıktığımda C sınıfı SUV segment araçlarla aynı marjda satılma hedefi var. Şirket bu minval üzere de çalışmalarına devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, “Geçen hafta bir pastaneye gittim. Hanım bir sipariş vermişti. 'Bunu git al, gel' dedi. Gittim pastaneye. Üzerimde TOGG’un yeleği vardı. Dedim ki 'siparişimiz varmış alabilir miyim'? Hazırladı tezgâhtar arkadaş. 'Buyurun' dedi. Sonra üstüme baktı dedi ki; 'ya bu üstünüzdeki bildiğimiz TOGG’mu' diye. 'Evet' dedim bildiğimiz TOOG, Türkiye'nin otomobili. Anlattık fabrika 29 Ekim'de açılacak. Daha sonra Mart'ta satışlar bekleniyor diye. Dedi ki 'ya ne kadar gurur verici. Böyle bir projede çalışıyorsunuz'. Tabi beni tanımadı. Türkiye'nin Otomobilini tanıyor ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nı tanımıyor. Demek ki bu proje gerçekten 7'den 70'e herkeste büyük heyecan uyandıran bir proje. Şu anda Türkiye'de daha araç piyasaya çıkmadan en bilinen markalardan bir tanesi TOGG. Bu manada da ne kadar değerli bir şey olduğunun örneğini size vermiş oldum” şeklinde konuştu.

Bakan Varank’ın açıklaması sonrasında otomobil markalarının sıfır kilometre C sınıfı SUV segment fiyat listelerine sizler için tek tek baktık. Şu an piyasada en ucuz sıfır C sınıfı SUV otomobil 459 bin liradan başlayarak 950 bin liraya kadar çıkıyor.

Yorumlar