CHP'li başkana saldırıda mesele Salda Gölü değil fuhuş çıktı

Burdur'da Yeşilova Belediye başkanına silahlı saldırı düzenleyenlerin fuhuş yaptırılan otelin sahipleri olduğu ortaya çıktı. Saldırıyı ise otel ruhsatının belediye tarafından iptal edilmesi nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili üç kişi tutuklandı, 8 kişi ise serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li başkana saldıranların derdi belli oldu

CHP'li belediye başkanına yönelik silahlı saldırının arkasındaki sır perdesi aralandı. Saldırının Salda gölüyle alakalı olduğu ileri sürülmüştü; ancak ortaya çıkan yeni detaylara göre, saldırıyı gerçekleştirenler fuhuş yaptırılan otelin sahipleri olduğu ortaya çıktı. Saldırının ise otel ruhsatının belediye tarafından iptal edilmesi gerekçesiyle yapıldığı belirtiliyor.

Burdur'da Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel'e yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından muhalefet olayı Salda Gölü ile ilişkilendirilmiti; ancak saldırının arkasında yatan gerçek kısa sürede ortaya çıktı. CHP'li başkanın, fuhuş yapılan otelin sahipleriyle arasında yaşanan gerginlik nedeniyle saldırıya uğradığı belirlendi.

Saldırının ardından yakalanarak hakim karşısına çıkarılan şüphelilerle ilgili karar çıktı.

Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen otel işletmecisi Evren Erdem ile Şenol Gürcan ve Deniz Bağ, Burdur Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 8 kişi ise adli kontrolle serbet bırakıldı.

Başkan Mümtaz Şenel saldırının gerekçesinin, belediyeye ait otel ruhsatının iptal edilmesi olduğunu açıklamıştı.

Hastaneden taburcu olan Şenel çiftinin sağlık durumu iyi.

Yorumlar