CHP'den istifa eden Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye geçiyor

CHP'den istifa ederek önce Muharrem İnce'nin kurduğu partiye geçen eski asker Mehmet Ali Çelebi, buradan da istifa ederek AK Parti'ye geçme kararı aldı. Daha önce İyi Partili İsmail Ok da partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçmişti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den istifa eden milletvekili AK Parti'ye geçti

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP saflarına katıldığını resmen duyurdu. Çelebi, "Davet ederek şahsımı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

CHP'den seçilen, ardından Memleket Partisi'ne geçen ve oradan da istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye geçtiğini resmen duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirten Çelebi, “Yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” dedi.

Çelebi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Yüce Türk Milleti,

Türk Silahlı Kuvvetlerinin namuslu ellerinde yetişen asker kökenli bir milletvekili olarak yol haritasını çizen şehitlerimiz ve beni bugünlere getiren aziz milletimizdir. Açıktan tarafım. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerde olmam düşünülemez!

-Vatan ve millet bütünlüğümüzü,

-FETÖ, PKK terör örgütleriyle kararllı mücadeleyi,

-Milli konuları (Mavivatan, S400, Kıbrıs, Azerbaycan, Sözde Soykırım, Tezkereler, Savunma Sanayisi) önceleyen siyasi anlayışımın gereği olarak;

Kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin neferi, Atatürk'ün askeri, Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Kurulan yeni dünya düzeninde bölgemizdeki EGEMENLİK mücadelemiz akamete uğramadan devam etmelidir. 

Davet ederek şahsımı onurlandıran Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle Kahraman Güvenlik Güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım.

Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin  var oluş gayesine hizmet, Türkiye'nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir.

Saygılarımla."

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Mehmet Ali Çelebi 23 Temmuz 1984 tarihinde doğdu. 

23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamladı. Maltepe Askerî Lisesini birincilikle bitirdi.

2007'de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu.

Ergenekon davaları kapsamında, “örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı, 11 Mart 2014 tarihinde hakkında iddia edilen suçlardan beraat etti.

CHP 35 ve 36. Kurultaylarında Parti Meclisine girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi.

29 Ocak 2021 tarihinde CHP'den istifa etti.

CHP'den istifa eden Mehmet Ali Çelebi AK Parti'ye geçiyor
Mehmet Ali Çelebi teğmenlik töreninde

 

17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisine katıldı.

25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisinden istifa etti.

11 Ekim 2022 tarihinde AK Partiye katıldı.

Cezaevinde olduğu sırada Kezban Merey Çelebi'yle evlendi.

Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.

İngilizce ve Almanca bilmektedir.

 

Yorumlar