CHP'den AYM Başkanı Arslan'a tebrik

CHP Grup Başkanvekili Başarır, törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzüne "Anayasa Mahkemesi'nin kararları bağlayıcıdır" ifadelerini kullanan AYM Başkanı Arslan'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den AYM Başkanı Arslan'a tebrik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın konuşmasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Başarır, Başkan Arslan'ın, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı gösterdiği cesaret ve kararlılık nedeniyle övgüyle bahsetti.

"ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI ZORUNLUDUR"

Başarır'ın aktardığına göre, Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, kararların kişisel ihtiraslar nedeniyle göz ardı edilemeyeceğini belirtti. Arslan, bu duruşuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında net bir şekilde durarak, yargının bağımsızlığını ve önemini vurguladı.

YARGITAY BALKANI'NIN TEPKİSİ

Başarır, ayrıca Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın, Anayasa Mahkemesi'ni ve Başkanı'nı tanımama tutumunu eleştirdi. Akarca'nın, yemin törenine katılmayarak bu tutumunu gösterdiğini ve bu durumun yargı bağımsızlığına zarar verdiğini ifade etti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE YEMİN TÖRENİ

Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Yılmaz Akçil için düzenlenen yemin töreninde, Başkan Zühtü Arslan da bir konuşma yaptı. Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının uygulanmasının anayasal bir gereklilik olduğunu bir kez daha vurguladı.

Yorumlar