CHP'li Mahmut Tanal'dan fetva: İslam'da dini nikah yok

CHP milletvekili Mahmut Tanal, İmam nikahının zorunluluk olmadığını savundu. Tanal, "İslamda dini nikah diye bir şey yoktur" dedi. Tanal'ın açıklaması tepkilere neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Mahmut Tanal'dan fetva: İslam'da dini nikah yok

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeyi içeren tasarı, Meclis'te yeniden görüşülmesi için alt komisyona sevk edildi. Meclis'e sunulan tasarıya göre il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına eklenecek.

CHP'li Tanal'dan tepki çeken paylaşım

Twitter hesabından konuyla ilgili eleştirilerde bulunan CHPİstanbul milletvekili Mahmut Tanal, imam nikahının islamda yerinin olmadığını savundu.

Tanal, "İmam nikahı, dinimizce zorunluluk değildir. İslamda dini nikah diye bir şey yoktur" dedi.

Müftülere nikah kıyma yetkisi

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu. Tasarıyla, il ve ilçe müftüleri de evlendirme memurları arasına ekleniyor. Tasarıyla, elektronik ortamda tutulan aile kütüklerinde kişiye ait tek bir kayıt tutulacak. İkamet izni verilen yabancılar, İçişleri Bakanlığınca kimlik numarası verilerek yabancılar kütüğüne kaydedilecek. Sağ olarak dünyaya gelen her çocuğun, 30 gün içinde nüfus müdürlüğüne bildirilmesi zorunlu olacak.

Yorumlar

İbrahim Islâmiyeti bilmeyen aşağılık adam bunların nikahtan bir işleri yokki namazda meyli olmayanın ezanda kulağı olmaz.
ser turkiye islam ulkesiymis , siz islamin en gercek dusmaninsiniz senin bu soyledigin lafi kafirler bile soylemez senin islam dis,ani seni
Dinsiz Dinsizliğin bu kadarına pes