CHP'ye göre vize krizi ekonomiyi çökertmiş

Vize krizinden sonra dolar ve borsada korkulan hiçbir hareket yaşanmazken, kriz CHP cephesinde farklı yorumlandı. CHP kurmaylarına göre krizden sonra dolar da borsa da etkilendi, zarar 50 milyar TL. Oysa kriz yaşanmadan 3,64 TL olan dolar şu an hala 3,63 seviyelerinde seyrediyor. Kriz öncesi 104 puanda olan borsa ise hala aynı seviyelerde seyrediyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'ye göre vize krizi ekonomiyi çökertmiş

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara göre Türkiye ile ABD arasındaki kriz ekonomiyi çökertmiş durumda. CHP'lilerin hesaplarına göre kriz sonrası dolar ve borsadaki hareketlilik, vize alamayan kesimlerin maliyetleri ile birlikte krizin ekonomiye maliyeti 50 milyar dolar. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle: 

Türk- ABD ilişkilerinin akılcı politikalarla yeniden gözden geçirilip düzeltilmesi lazım. Çünkü Türkiye sadece ABD ile değil, ABD’nin şu veya bu şekilde içinde bulunduğu uluslararası kuruluşların da üyesi. NATO’da, OECD’de, pek çok yerde var. Ortak çalışıyorlar. TSK ile ABD Silahlı Kuvvetleri arasında ciddi bir işbirliği var. Dolayısıyla bu ilişkilerin daha fazla gerilmemesi ve bir an önce akılcı politikalarla düzeltilmesi lazım.

Vize kararı ağır bir karar. Binlerce öğrenci ve ABD’ye tedavi için giden hastalar var. İş dünyası var. Bütün bunların hepsi duracak. Arkadaşlar çıkardılar; son kararın bize maliyeti 50 milyar TL. Bunu alıp başka amaçlarla yorumlamasınlar diye grup konuşmamda söylemedim. Dövizin yükselmesi var, borsanın maliyeti var. Zarar aslında Türkiye’ye. Amerikalılar uçuşlarında THY’yi tercih ediyorlar; oradan da ciddi zararımız var. ABD’den gelen turistlerin de önünü kesmiş oluyorsunuz.

Yorumlar

cem ekonomi çökse chp çok sevinecek sanki kendilerine dokunmuyacak aptalmı ne bunlar