CHP'nin kurban keserek açtığı "genelev" kapatıldı

Dönemin CHP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan tarafından kurban kesilerek açılan genelevi" iki gün önce yıkılarak tarih oldu. Gaziantep'te ilki 1938 yılında açılan "genelev" için 1992 yılında dönemin CHP'li belediyesi tarafından 10 milyar lira harcanarak yeni bir kompleks inşa edilmişti.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin kurban keserek açtığı "genelev" kapatıldı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Gaziantep'te 25 yıl önce dönemin CHP'li Belediye Başkanı Celal Doğan'ın kurban keserek, dua ederek açılışını yaptığı "genelev" tarihe karıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kadınların bir "mal" gibi satıldığı mekanların hepsini kapatarak binaları yıktırdı. 

Gaziantep'te ilk "genelev" yine CHP döneminde 1938 yılında açılmıştı. İlk "genelev" Yazıcık’ta açılmıştı. Son olarak 1992 yılında Beylerbeyi köyü yakınlarında kurulan Gaziantep genelevi dönemin belediye başkanı Celal Doğan tarafından "kurban kesilerek" açılmıştı. 
 
Gaziantep valiliğinin aldığı kararla “Yaşam alanlarının içinde kaldığı” belirtilen Gaziantep genelevi Büyükşehir belediyesi yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. 

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ilgilileri mülk sahipleri ile karşılıklı anlaşma yaparak yıkım kararının verildiğini ve yaşam alanlarıyla da iç içe geçmesinden dolayı bölge halkı tarafından da sürekli şikayet edildiği için yıkımların gerçekleştiği ifade edildi.

Dönemin gazetelerine de konu olan "genelev"e skandal açılış töreni için ilginç ifadeler yer verilmişti. Haberlerde, vatandaşların kullandığı, "Kurbana gerek yok. İçerde çok kurban" şeklindeki ifade çok dikkat çekmişti. 

ŞEKVİ YILMAZ'IN SERT TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Şu an HDP saflarında milletvekili olarak siyaset yapan Celal Doğan'ın "genelev"ini "kurban keserek açması" dönemin Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'ın çok sert tepkisine neden olmuştu. Şekvi Yılmaz, Celal Doğan'ın bu hareketine çok kızarak, "Önce hanımını geneleve gönder p....k" ifadelerini kullanmıştı. 

Celal Doğan, Şevki Yılmaz'ın bu sözleri nedeniyle dava etmişti, tazminat davası kazanmıştı. Dönemin mahkemeleri ve Yargıtay'ı kadınların "mal gibi" satıldığı "genelev"i eleştiren Şevki Yılmaz'ı haksız bulmuş, Celal Doğan'ı ise haklı bulmuştu. 

CELAL DOĞAN ŞİMDİ YENİDEN ADAY

Celal Doğan aradan geçen 25 yıldan sonra şimdi yeniden DSP'den aynı kentin büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu. Celal Doğan, daha önce HDP'den milletvekili seçilerek TBMM'ye girmişti.

Yorumlar

Trbz10 Iste bu depremlerin neden oldugunu simdi daha iyi anliyorum.birileri beddua etmedimi zannediyorsunuz. Kim calistiracaklardi orda adi ayse Fatma hatice olanlari. Serefsiz assagilik herif ler
Akbulak Bu haberin hangi gazetede yer aldığını daha net bir şekilde görebileceğimiz bir haber kaynağı varmı
Milayim Şevki abi çok doğru söylemiş
Musti Türkiye de dine verilen değer. İnsanların objeleştirilmesi , ve ıq seviyesini tek seferde anlayabileceğiniz nadir haberlerden.
sadık chp bu fabrika açacağına bunları açar heykel açar küçük adam bunlar