CHP'nin 'kontrollü darbe belgeleri' şüpheleriymiş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tepki çeken 'kontrollü darbe' iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan partinin Grup Başkanvekili Engin Altay, iddialarla ilgili ellerinde belge olmadığını, ancak şüphelerinin bulunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'nin 'kontrollü darbe belgeleri' şüpheleriymiş

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimine karşı kazanılan zaferi gölgeleyen, darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin hatırasını inciten "kontrollü darbe" iddialarıyla ilgili partinin Grup Başkanvekili Engin Altay'dan açıklama geldi. Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik tepki açıklamalarında yaptıkları, "Elinde belge varsa açıkla, bekleme" şeklindeki açıklamalarına atfen, ellerinde belge olmadığını ancak bazı durumlardan şüphelendikleri için böyle iddialarda bulunduklarını söyledi. Altay, darbe iddianamelerinde ve sanık ifadelerinde açıkça yer alan bilgileri görmezden gelerek, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın darbe girişiminden önce neden Genelkurmay Başkanlığına gittiğini, darbeden neden Cumhurbaşkanı ile Başbakanın geç haberdar edildiğini merak ettiklerini söyledi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 'kendisine yönelik operasyon' ihbarı üzerine Genelkurmay Başkanlığına gittiği, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile muhtemel bir kalkışma konusunda da görüşmeler yaptığı daha önce defalarca basına yansımıştı. 

Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya konuşan Engin Altay, konuyla ilgili şunları söyledi: "Kontrollü darbe iddiasını TBMM'de ilk kez ben söyledim. Bunu şimdi duymadılar ki sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan. TBMM'de ben bunu söyleyeli 4 ay oldu. İki defa söyledim. Genel Başkanımız bunu informal bir ortamda sohbetin akışı içerisinde söyledi. Bu konuda özel bir basın toplantısı yapılarak söylenecek kadar kıymetli. Belge şu. Böyle düşünmemize yol açan çok konu var."

"Darbeyi sayın Cumhurbaşkanı akşam üstü 16.30'da eniştesinden mi öğrendi, daha önce mi öğrendi? Yoksa akşam Genelkurmay'dan Cumhurbaşkanı'nı arıyorlar ulaşamıyorlar ama enişte ulaşıyor. MİT Müsteşarı'nın Cumhurbaşkanı'na ulaşamadığı söyleniyor. MİT Müsteşarı saat 18.30'da Genelkurmay Karargahı'ndan ayrılıyor ve sonra darbe oluyorsa, Cumhurbaşkanı ya da Başbakan hazırlıksız yakalanıyorsa ya da onlar Ankara dışında farklı yerlerde mevzileniyorsa insanların aklına kuşku düşer. Bu iş için sokakta kurgu, mizansen diyen var. Siyaset kurumunun topluma karşı şeffaf ve net olması lazım. MİT Müsteşarı Genelkurmay Karargahı'ndan 18.30'da çıktı ve akşam 21.00'de darbe başladı. Hangi mantıkla bunu nasıl izah edeceğiz? MİT'in bundan haberi yoksa MİT'i kapatalım gitsin"

Yorumlar

adnan ulen dangalak şüphen varsa sende kalacak açıkladıysan ispat edeceksin