CHP'liler var güçleriyle Ayhan Ogan'a saldırıyor

CHP'lilerin en çok çekindiği AK Partili isimlerden Ayhan Ogan bir kez daha hedefte. Önceki akşam CNNTtürk ekranlarında, CHP'nin 17-25 Aralık sonrası, Gülen örgütüne 'FETÖ' dendiği halde destek vermeye devam ettiğini delilleriyle anlatan Ogan'ın bu hareketi partilileri çileden çıkardı. Oğan'ın "İster kabul edin ister etmeyin yeni bir devlet kuruluyor, bunun lideri de Erdoğan'dır" şeklindeki sözlerini bahane eden CHP'liler Ogan hakkında suç duyurusundu. Bazı CHP'liler ise Ogan'a benzeyen bir kişinin FETÖ lideriyle çekilen fotoğrafını "Ayhan Ogan FETÖ üyesidir" iddiasıyla sosyal medya üzerinden paylaşarak komik duruma düştü.

Google Haberlere Abone ol
CHP'liler var güçleriyle Ayhan Ogan'a saldırıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti MKYK üyesi Ayhan Ogan, CHP'lilerin FETÖ ile olan yakın ilişkilerin CNNTürk ekranlarından açıkça anlattığı için bir kez hedefte. Daha önce de yaptığı açıklamalarla CHP'lilerin sert tepkilerine neden olan Ayhan Ogan, son olarak CNNTürk ekranlarında CHP'nin 17-25 Aralık sonrası, Gülen örgütünün terör örgütü ilan edilmesinden sonra bile onlarla birlikte hareket ettiğini anlattığı için partilierin hedefi oldu. CHP'li Aytuğ Atıcı'nın da bulunduğu programda konuşan Ayhan Oğan, 17-25 Aralık sonrası, hükümet tarafından açıkça beyan edilmesine rağmen CHP'nin FETÖ ile işbirliğine devam ettiğini, gazetelerinin önünde eylemlere katıldığını hatırlattı. Ogan'ın bu ifşaatlarına kızan CHP'liler ise onun farklı bir cümlesinden yola çıkarak linç girişimine başladı. Ogan'ın programda sarf ettiği, "İster kabul edin ister etmeyen. Yeni bir devlet kuruluyor onun da lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır" şeklinde sözlerini bahane eden CHP'liler önce suç duyurusunda bulundu, ardından da iftira kampanyalarına başladı. 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, AK Partili Ayhan Ogan’a ait olduğu ileri sürülen bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Fethullah Gülen’in yanında olan şahsın Ayhan Ogan olduğunu ileri süren Pekşen, fotoğrafların altına “FETÖ Akp’dir…!!! AKP FETÖ’dür. Devleti yıkmak isteyen bu fotoğraftaki FETÖ militanı için savcılar göreve!” notunu düştü.

OĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan bir grup CHP'li de Ogan'ın bu sözlerini bahane ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Ogan'ın sözlerine bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. “Suçun işlendiği bölge olan Bakırköy Adliyesi’nde suç duyurusunu kabul edecek savcı bulamadıkları” belirten CHP'li Şeker, Çağlayan Adliyesi’nde uzun uğraşlardan sonra nöbetçi örgütlü suçlar savcısına suç duyurusunu teslim ettiğini söyledi. 

Ogan’ın konuşmasının anayasal bir suç olduğunu ve bu konuşmayla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal düzeninin yıkıldığının açık açık itiraf edildiğini ifade eden Milletvekili Şeker, Ogan’ın TCK’nın 309’uncu maddesi uyarınca yargılanmasını talep etti.

Ali Şeker’in, Ayhan Ogan’ın açıklalarına ilişkin olarak başlattığı suç duyurusunun metni şöyle: Hakkında şikayetçi olduğum AKP MKYK üyesi Ayhan Ogan 03/08/2017 tarihinde katılmış olduğu CNNTürk'te Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi programının konuğu olmuş ve orada yapmış olduğu değerlendirmede ;  “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan'dır” demiş ve bu lafın arkasında olduğunu beyan etmiştir. Stüdyoda bulunan CHP Mersin milletvekili  Aytuğ Atıcı ve diğer konuklar bu duruma itiraz ederken Ayhan Oğan ısrarla AKP'nin 15 Temmuz'dan sonra yeni bir devlet kurduğunu, kurucusunun da Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu. 

AKP’li Ayhan Ogan bu konuda ısrar ederek var olan düzeni değiştirdiklerini ve artık yeni bir devlet inşa ettiklerini beyan etmiştir. Anayasanın 4. Maddesine göre anayasanın değiştirilemez olan ilk üç maddesinde sayılan nitelikler de Ogan’ın deyimiyle rafa kaldırılmış ve artık AKP’nin kendi belirlediği devlet inşa edilmiş veya edilmeye başlanmıştır. 

Ogan’ın meczup bir söylem içerisinde bunu söylediğini kabul etmek mümkün değildir. Meczup bir durumu olsaydı ülkeyi yöneten partinin karar organına üye olmaz ve onun adına sözcülük yapacak durumda olmazdı. Bu anlamda söyledikleri bilinçli yapılmış açıklamalar olarak değerlendirilmeli ve ceza kanunun 309/1. maddesinde belirtilen suçun işlenmiş olduğu kabul edilmelidir. 

Yorumlar

ihsan ogan doğru söylüyor hep söyleniyor yeni türkiye diyye