CHP'li vekiller DHKP-C'liler için nöbette

Sıkışan hemen her terör örgütünün yanında biten CHP'li milletvekilleri DHKP-C'li teröristleri de yanlız bırakmadı. Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş bu kez de DHKP-C'li teröristler için nöbet tuttu.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekiller DHKP-C'liler için nöbette

Cumhuriyet Halk Partisi yine teröristlere sahip çıktı. Terör örgütü DHKP-C'nin birçok eyleminin beyin takımında yer alan 16 sözde avukat İstanbul'daki Çağlayan Adliye'sinde yargılanıyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun A takımında yer alan milletvekilleri DHKP-C'nin yapılanmalarından olan Halkın Hukuk Bürosu'nun imdadına koştu. Daha önce terör örgütleri PKK ve FETÖ'ye verdikleri destekle bilinen CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş yine başroldeydi.

KILIÇDAROĞLU YİNE SESSİZ

DHKP-C'li teröristlerin tahliye edilmesini talep eden Kılıçdaroğlu'nun prensleri, terör yanlıları ve destekçileriyle duruşma öncesi bir araya geldi. Açıkça desteklerini ilan eden CHP'li vekiller, parti içinden tepkilerde gecikmedi. Partinin ulusalcı kanadı eleştiri oklarını CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yöneltti. Kılıçdaroğlu'nun herkesin gözü önünde teröristlere destek veren 3 ismi görmezden geldiği yorumları yapıldı.

BİLE BİLE DESTEKLEDİLER

Sosyal medyada da tepki gören CHP'li vekillerin, DHKP-C'lilerin suç dosyalarının kabarık olduğunun bilinmemesinin imkansız olduğunu belirten kullanıcılar, "Bilerek teröristlere destek veriyorlar" şeklinde tepki gösterdi. Sözde avukatların savcılığa sevk yazısında, sözde avukatların birçok kanlı olaylarda her birinin aktif rol üstlendiği belirtiliyordu.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Savcılık sorguları sonrası nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen avukatlardan Yağmur Ereren, Süleyman Gökten, Aytaç Ünsal, Şükriye Erden, Naciye Demir, Zehra Özdemir, Engin Gökoğlu, Behiç Aşçı, Ayşegül Çağatay, Didem Baydar Ünsal, Ebru Timtik ve Aycan Çiçek'in ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan tutuklanmalarına karar verildi. Şüpheliler Özgür Yılmaz ve Barkın Timtik'in de ''silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'' suçundan tutuklanmasına karar veren hakimlik, iki şüphelinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

Yorumlar