CHP'li vekil 'PYD terör örgütü' değil, IKBY Başbakanı 'PYD zulmediyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger katıldığı bir canlı yayında programında terör örgütü PYD ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Bir CHP'liden çok "PYD'li gibi" konuşan Aksünger, PYD için 'terör örgütü değildir' açıklaması kamuoyundan büyük tepki topladı. Sosyal medyada pek çok kişi, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani'nin dahi PYD'nin zulmünü anlattığını hatırlatarak Aksünger'e tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekil 'PYD terör örgütü' değil, IKBY Başbakanı 'PYD zulmediyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin açıklamaları internette hızla yayılıyor.

CHP'li Aksüner, PYD için "terör örgütü değildir" skandal ifadelerini kullanırken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ise terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin bölge halkınma zulmettiğini ve PKK'dan izinsiz adım atmadığını ifade etti. 

"YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL"

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger skandal ifadelere imza attı. Terör örgütü savunucusu gibi konuşan Aksünger, programın moderatörü Ahmet Hakan'ın açık olarak sorduğu "YPG terör örgütü mü?" sorusuna Aksünger, "PKK terör örgütüdür, PYD benim gözümde terör örgütü değildir" cevabını verdi.

Terör örgütünü savunur gibi ifadeler kullanan Aksünger'in ifadelere sosyal medyada tepki gördü.

BARZANİ'DEN YPG/PKK AÇIKLAMASI

CHP'li Aksüner'in skandal açıklamasının ardından normal şartlarda PYD'yi savunması beklenen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'nin terör örgütü PYD ile ilgili ağır eleştirileri sosyal medyada hızla yayıldı. İki farklı açıklama "Hangisi IKBY başkanı, hangisi CHP'li vekil?" sorusunun sorulmasına neden oldu. 

Barzani o açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şuan PYD bölgede tamamen diktatöryal bir yönetim uyguluyor. En ufak bir itirazda bile oradaki yönetim, Kürt kardeşlerimize yaptıklarını inanın ki Esed rejimi bile yapmamıştır.

İNSANLARI HAPİSHANEDE TUTUYORLAR

Çünkü hiçbir siyasi oluşuma izin vermiyorlar, oradaki halka fırsat vermiyorlar. Birçok insan şuan bile onların hapishanelerinde tutuluyor. İstediğimiz herkese kardeşçe fırsat versinler ve orada birlikte yaşasınlar. Şuan o bölgeyi idare edenler, tamamen zalimce hareket etmektedir. Yanlış bir siyasetin esiri olmuşlardır. Bu da PKK'nın Suriye'deki yanlış siyasetidir.

PKK'DAN İZİNSİZ BİR ŞEY YAPAMAZLAR

Hepimiz biliyoruz ki onlar PKK'nın izni olmadan en küçük bir şey bile yapamazlar. Onlar PKK'nın esiri olmuşlardır ve kendilerini PKK'nın esaretindedirler. Suriye'de onlar için asla bir gelecek yoktur.

Yorumlar