CHP'li belediye öğrencilere prezervatif dağıttı

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi tepki çeken bir adım attı. Belediye meclisinde yaşanan tartışmada AK Partili üyeler belediye tarafından yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediye öğrencilere prezervatif dağıttı

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı.

Tartışmanın sebebi ise belediye tarafından ücretsiz dağıtılan prezervatifler.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ PREZERVATİF

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında, AK Partili meclis üyeleri, üniversiteli gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılmasına tepki gösterdi.

Prezervatif dağıtımının örf ve adetlere uygun olmadığını söyleyen AK Partili üyeler duruma tepki gösterirken CHP'li başkan ise uygulamanın doğruluğunu savundu.

AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, "Sağlık Daire Başkanlığımız sağ olsun gitti, Mersin Üniversitesi'nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?" diye sordu.

Mehmet Emin Kurt'un bu sorusu üzerine Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

HİBE OLARAK GELDİ

Atila, "HIV, AIDS alanında Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle işbirliği protokolü yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller belediye dışında bize hibe olarak geldi." şeklinde konuştu.

Yorumlar