CHP'den İnce'nin açıklamalarına cevap gecikmedi

CHP eski milletvekili Muharrem İnce, Talat Atilla tarafından başka bir kaynağa dayandırılarak ortaya atılan "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü" iddialarının ardından kameralar karşısına geçti. Hakkındaki iddiaları yalanlayan İnce, iddialar için CHP genel merkezini işaret etmişti. İnce'nin açıklamalarının ardından CHP'den cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den İnce'nin açıklamalarına cevap gecikmedi

Sözcü yazarı Rahmi Turan tarafından köşe yazısı ile Türkiye gündemine oturtulan "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir CHP'li ile görüştü" iddialarının ardından Rahmi Turan o ismin Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan iddiaları yalanlarken Muharrem İnce'de hakkında iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP'DEN AÇIKLAMA

Muharrem İnce katıldığı canlı yayın programında "Bana kumpas CHP Genel Merkezi'nde kuruldu" açıklamasını yaptı. İnce'nin açıklamalarının hemen ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,"Partiyi yıpratacak her türlü açıklamadan partiyi hedef gösterecek her türlü açıklamadan partililerin kaçınması gerekir" yorumunda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Özkoç, partililerin partiyi yıpratacak her türlü açıklamadan partiyi hedef gösterecek her türlü açıklamadan kaçınması gerektiğini söyledi. Parti içindeki mücadelenin partiye zarar vermemesi gerektiğini kaydeden Özkoç, "Partiyle ilgili kaynak olarak partiyi göstermek doğru değil. CHP'nin yükselişinden rahatsız olan kesimler bir tezgah kurmuşlar bu tezgaha bizim yardımcı oluyor olmamız sadece hem partimize hem de kendi siyaset anlayışımızı zayıflatır. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor." dedi.

Öte yandan İnce'nin açıklamalarına bir yanıtta CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti sözcüsü Faik Öztrak'dan geldi. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Sarayın CHP'ye kurmaya çalıştığı kumpasın değirmenine hiç bir partilimizin su taşımaması ve sakin olmamız gereken günlerdeyiz." diyen Öztrak, bu operasyonla milletin gerçek gündemini karartma çabasının boşa çıkartılacağını ve CHP'ye olan teveccühün daha da artacağını söyledi.

İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

Canlı yayında hakkındaki iddialar ile ilgili konuşan Muharrem İnce, "Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AKP'ye harcasalar emin olun iktidar olurlar" ifadesini kullanmıştı. İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Genel Başkan 'Biliyorum, şaşırmadım, doğrudur' dedi. O zaman kandırılmış. Neyi biliyorsun, ne doğru? Kendisine sordum, cevap vermedi. Bunu öğrenmek benim hakkım" demişti.

Yorumlar