CHP'den HDP'nin erken seçim çağrısına destek

HDP'nin erken seçim çağrısının ardından ilk destek açıklaması CHP'den geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin muhalefet partilerine yönelik erken seçim çağrısıyla ilgili, "HDP erken seçim talep etmekte haklı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den HDP'nin erken seçim çağrısına destek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yerel seçimlerde kazanarak başa gelen belediye başkanlarının terör bağlantıları nedeniyle görevden alınmasına tepki göstererek Meclis'ten çekileceğini açıklamıştı. Henüz Meclis'ten çekilme kararını açıklamayan HDP dün muhalefet partilerine erken seçim çağrısında bulunmuştu. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN DESTEK AÇIKLAMASI

HDP'nin erken seçim çağrısı ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin erken seçim istemekte haklı olduğunu söyledi. HDP eş genel başkanlarının yaptığı açıklama ile "Bu bir meydan okuma çağrısıdır. Bütün muhalefeti birleşmeye çağırıyoruz" demesinin ardından FOX TV ekranlarında canlı yayına katılan CHP'li Kılıçdaroğlu, "Erken seçime siz ne diyorsunuz?" sorusu üzerine " 'Hay hay' deriz." yanıtını verdi.

HDP'nin erken seçim talep etmekte haklı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu erken seçim olacakmış gibi çalıştıklarını kaydederek, "Erken seçim olması için bir kişinin karar vermesi gerekiyor. Erken seçim talebi gelirse, 'Hay hay' deriz. Erdoğan ve ekibi ülkeyi yönetemiyor. Milletin anası ağladı" dedi.

ERKEN SEÇİME "EVET" DERİZ

Kılıçdaroğlu, "Bizim için öncelik huzuru oluşturmak. Seçimin ne zaman olacağı konusunda tahmin etmekte zorlanıyorum. Erdoğan'ın ruh sağlığı iyi değil, saldırgan. Böyle bir ortamda seçimin ne zaman olacağını bilmiyorum. Erken seçim çağrısında bulunmuyoruz ama getirirlerse 'Evet' deriz" ifadesini kullandı.

Yorumlar