CHP'deki 'rüşvet' iddialarıyla ilgili savcılıktan açıklama

CHP'li eski milletvekili Sinan Aygün'ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'li üç meclis üyesi hakkında rüşvet iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'deki 'rüşvet' iddialarıyla ilgili savcılıktan açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve üç CHP'li meclis üyesinin kendisinden rüşvet istediğini iddia ederek suç duyurusunda bulunan eski CHP'li vekil Sinan Aygün, hakkından disiplin soruşturması başlatılmasının ardından CHP'den istifa etti.

Aygün'in iddialarının ardından hem kamuoyunda hem de CHP'de büyük tartışmalara yol açan rüşvet iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'dan açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile üç CHP'li meclis üyesi hakkında suç duyurusunda bulunan eski CHP'li Sinan Aygün ile Yavaş arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin açıklama yapan Kocaman, "Karşılıklı suç duyuruları var ve hepsiyle ilgili soruşturma açıldı. İlgili savcılar çalışmalarını yapıyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, "FETÖ/PDY ile mücadelede çok ciddi mesafe kat edildi. Bu örgütün yüzde yüz temizlendiğini kimse söyleyemez ancak örgütün operasyonel gücü kalmadığını söyleyebiliriz. Ancak bu örgütle mücadelede kesinlikle zafiyete düşmemek gerekir. Ankesör soruşturması kapsamında 6 bin 906 kişi hakkında soruşturma açıldı. 2 bin 765 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bin 107 kişi tutuklandı. 754 kişi etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandı." açıklamasında bulundu.

Yorumlar