CHP'de Kaftancıoğlu tartışması başladı, istifası isteniyor

CHP İstanbul İl Kongresi'ndeki seçimle il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun hakkındaki tartışmalar parti içinde de rahatsızlıklara neden oldu. İddiaya göre parti içindeki özellikle 'ulusalcı kanat' olarak bilinen kesimde Kaftancıoğlu'na karşı bir girişim başladı. Ulusalcı kesim Kaftancıoğlu'nun istifa etmesi ya da görevden alınmasını istiyor. Ancak Kılıçdaroğlu'nun ise buna sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP'de Kaftancıoğlu tartışması başladı, istifası isteniyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

CHP'nin İstanbul İl Kongresindeki seçimle il başkanlığına geldikten sonra, daha önce attığı skandal Twitter mesajları ortaya çıkan Canan Kaftancıoğlu'nun neden olduğu tartışma parti içinde de rahatsızlıklara yol açtı. İddiaya göre, Kaftancıoğlu hakkında Twitter'daki paylaşımları sebeiyle soruşturma açılması CHP içinde tartışma yarattı. Kulislerde, Kaftancıoğlu’nun görevden alınması için harekete geçtiği konuşulan parti içindeki ulusalcı kanadın; kadın başkanın görevden alınması ya da istifa ettirilmesi için CHP Genel Merkezi üstünde bir baskı kurmaya çalışacakları belirtiliyor.

T24.com sitesinin haberine göre ulusalcı kanat her ne kadar Kaftancıoğlu konusunun üzerine gitse de, İstanbul'daki İl Kongresi öncesinde net bir açıklamada bulunmasa da Kaftancıoğlu'nu işaret ettiği belirtilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise bu talebe sıcak bakmadığı kaydediliyor. CHP’de ulusalcıların Kaftancıoğlu için imza toplayıp toplamayacağı ise merak konusu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın, TBMM’de bugün düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun tweetlerine ilişkin soruya, 'konunun partinin ilgili organlarında enine boyuna konuşulacağı' yönünde cevap vermesi de, konu hakkındaki tartışmaların bir başka boyutu oldu. 

CHP’de İstanbul İl Kongresi seçimleri, 27 milletvekilini de ortadan ikiye bölmüştü. Kaftancıoğlu’nu destekleyen vekillerle, eski İl Başkanı Cemal Canpolat’ın kazanmasını isteyenler karşı karşıya gelmişti. Hatta kulislere göre, Genel Başkan'ın açıkça destek çalışması yürüten bazı kurmaylarını uyardığı ve müdahale ettiği de belirtiliyor. Kaftancıoğlu’nu destekleyenler, İstanbul’un kazanılması ihtimalinin artacağını söyleyerek oy kullandılar.

CHP’de Kaftancıoğlu’nun gitmesini isteyenlerin ise ‘abi’ formülü hazırlığı içinde olduğu iddia ediliyor. 2019'daki seçimlerin Türkiye için önemli bir dönemeç olduğunu savunan kanat, bu süreçte CHP’nin tartışılmasına izin vermemek için İstanbul İl Başkanlığı’nın bir ‘abi’ yönetiminde seçime götürülmesi gerektiği görüşünde birleşiyor.

TWITTER MESAJLARINI İNKAR ETMEDİ

Öte yandan Kaftancıoğlu, attığı Twitter mesajlarıyla ilgili bugün FOX televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Mesajları inkar etmeyen Kaftancıoğlu, HDP'ye verdiği desteği de inkar etmedi. Taş atan bir eylemcinin bulunduğu fotoğrafa ilişkin ise “Kim olduğunu bilmediğim bir insan sosyal medyada teşhir ediliyor. Bu kişi için büyük bir hak ihlali.Eşimin sırf şaka yapmak için ‘buldum seni’ yazdığı bir fotoğraf. Asla değilim. Benim olmadığım o kadar belli ki. O kişi ben değilim ama o kişinin hakları gasp ediliyor. Kim olduğunu bilmiyorum” dedi. ‘Ermeni Soykırımı’ hakkındaki tweetleri de sorulan Kaftancıoğlu “O yıllarda Ermeni Soykırımına ilişkin yürüyüş yapıldığına dair bir tweet atmıştım. Ancak diğer tweetlerin bana ait olup olmadığını arkadaşlarımız araştırıyor” dedi. 

Kaftancıoğlu hakkındaki, HDP’ye ilişkin karalamalara dair şunları söyledi: “HDP çizgisine yakın olsam şu anda HDP’de siyaset yapıyor olurdum. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapıyorum ama memleketim için kim doğruları yapıyorsa ben ‘bu doğrudur’ derim. Savaş tezkeresi oylandığında ‘aslan CHP aslan BDP savaşa hayır’ demişim. Bugün olsa yine aynı paylaşımı yaparım.”

Kaftancıoğlu Erdoğan'a hakaret ettiğine ilişkin iddialara ise şöyle yanıt verdi: "Benim cumhurbaşkanına hakaretim olamaz. Bir durum tespitim olabilir. Bu memlekette herkesi terörist ilan ettikleri için hakaretin olup olmaması değil mesele. Memleketini seven bir siyasetçi ve doktor olarak benim cumhurbaşkanına hakaretim olamaz."

Yorumlar

ihsan kılıçtaroğlunun başkanı böyle olur tıpkı kendi gibi ihanet içinde vatana