CHP yürüyüşü 19'uncu güne düşük katılımla başladı

CHP tarafından 15 Haziran'da başlatılan yürüyüş bugün 19'uncu gününe girdi. Yürüyüşe hafta sonu katılanlar bugün katılmadı. Bugünkü yürüyüş düşük katılımla başlarken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir kez daha provokasyon uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP yürüyüşü 19'uncu güne düşük katılımla başladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan "adalet yürüyüşü" on dokuzuncu gününe girdi. 420 kilometrelik yürüyüşte bugüne dek yaklaşık 315 kilometre yol katedildi. Korteje katılımın, hafta başı olması nedeniyle son iki güne kıyasla düştüğü gözlendi. 


- Yürüyüşün dünkü etabında yol boyunca bazı vatandaşlar protesto gösterisinde bulundu. 

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, korteje yönelik olarak "provokasyon" uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, kortejin zaman zaman "protesto" edildiğini hatırlatarak şunları kaydetti: İstanbul'a yaklaştıkça bazı provokasyonlar olacak diye duyumlar alıyoruz. O yüzden bize katılan herkese söylüyoruz; nasıl bir provokasyon olursa olsun sadece alkışlayın. Biz bir dava için, biz bir huzur için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa gül kabul ediyoruz. Bize küfür de edilse, iyi sözlerle karşılık veriyoruz. Hep beraber idealimiz için, çocuklarımız için, adalet için yürüyeceğiz. Hepinize şükran borçluyum.

HDP de yürüyüşe "Eş başkanlar için adalet" dövizleriyle katılacak. HDP heyeti korteje, partinin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi önünden katılacak. 

Yorumlar