CHP yönetiminden muhaliflere karşı iki yeni karar

CHP MYK toplantısından sonra, muhalif isimlerden sonra Fikri Sağlar'ın disipline sevk edileceği yönünde açıklama yapan parti sözcüsünden saniyeler sonra başka bir açıklama daha geldi. İkinci açıklama partinin olağanüstü kongreye gitmeyeceği yönünde oldu. Muhalif isimler partinin olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini savunuyordu. Olağanüstü kongre isteyenler arasında Muharrem İnce ve Deniz Baykal da bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol
CHP yönetiminden muhaliflere karşı iki yeni karar

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Merkez Yürütme Kurulu(MYK)'nun bugünkü toplantısından sonra ilginç anlar yaşandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, alınan kararları açıkladıtan sonra sorulara cevap verdi. Daha sonra da parti genel merkezindeki basın toplantısı salonunu terk etti. Böke'den hemen sonra ise Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl kameraların karşısına geçti. Bingöl'ün "Partiyi olağanüstü kongreye götürmüyoruz" açıklamasını yapmak için kameraların karşısına geçtiği görüldü. Açıklamayı parti sözcüsünün neden yapmadığı ise bilinmiyor.

FİKRİ SAĞLAR'A DİSİPLİN YOLU

Toplantıdan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde basında açıklamalarda bulunan Fikri Sağlar ile ilgili karar çıktı. MYK'da alınan kararda, Fikri Sağlar'ın disiplin kuruluna sevk edilmesi yönünde Parti Meclisi'ne tavsiyede bulunuldu. Sağlar'ın disipline sevk edilebilmesi için Parti Meclisi'nin karar alması gerekiyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, Mersin Milletvekili ve PM üyesi Fikri Sağlar hakkında, basında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin sürecinin başlatılması kararının alındığını söyledi. 

FİKRİ SAĞLAR NE DEMİŞTİ?

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden Fikri Sağlar, dün Akşam'a verdiği demeçte Kılıçdaroğlu'nu "Parti Meclisi'nde (PM) herhangi bir karar alınmasına izin vermiyor. 6-7 saat tartışıyoruz ancak o, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre veriyor" diyerek eleştirmiş, 'türlü göreve hazırım' diyerek genel başkanlığa adaylık sinyali vermişti. 

Yorumlar