CHP ve İyi Parti'nin hedefindeki Bayırbucak Türkmenleri'nden anlamlı cevap

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ile İyi Partili milletvekilleri tarafından hedef alınan Hatay'daki Suriyeli Türkmenler, siyasi propagandalara cevap verdi. Türkmenler, arazi almadıklarını, devletin öğrettiği tarım yöntemiyle tarla kiralayıp çilek ektiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve İP'in hedefindeki Türkmenlerden cevap

Esed rejiminin katliamları üzerine Suriye'nin Bayırbucak bölgesinden Hatay'ın Yayladağı'na yerleşen Türkmenler, Hatay'ın CHP'li belediye başkanı ile İyi Partili Ümit Özdağ'ın hedefi oldu. Asılsız iddialarla hedef haline getirilen Türkmenler, yapılan kara propagandaya anlamlı bir şekilde cevap verdi. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Lütfi Savaş, Suriyelilerin Yayladağı'nda arazi satın alarak buraya yerleştiklerini belirterek hedef gösterdi. Savaş'tan sonra da İyi Partili Ümit Özdağ, Suriyeli Türkmenleri hedef alan açıklamalarda bulundu. 

Yayladağı'nda arazi satın aldıkları ileri sürülen Bayırbucak Türkmenleri, arazi satın almadıklarını, devletin açtığı tarım eğitimi kurslarında kurs gördükten sonra arazi kiraladıklarını, burada üretim yaptıklarını ülke ekonomisine katkı sunduklarını söyledi. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, arazi alarak üretim yapan Suriyeli Türkmenlere yönelik provokatif açıklamalarında, Yayladağı’nda çilek ve mantar yetiştirerek zengin olan Suriyelilerin tarla almaya çalıştıklarını savundu. 

Durumdan vazife çıkaran Ümit Özdağ da konuyla ilgili yanlı haberler yapan bazı sitelerin “Suriyeliler Ekime Uygun Toprak Arazi Almaya Başladı” başlıklı haberlerini paylaşarak provokasyona destek oldu. 

ÜMİT ÖZDAĞ'A MHP'DEN TEPKİ

Kendine “Türk Milliyetçisiyim” diyenlerin Bayır-Bucak Türkmenlerinin ekmeği ile uğraştığını belirten MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da Ümit Özdağ’a tepki gösterdi. Kaşıkçı, olayın aslını da sosyal medya hesabından paylaştı. Kaşıkçı, şunları yazdı:

“Bayır-Bucak bölgesindeki Suriyeli Türkmenler hemen yanı başlarındaki Yayladağı ilçesine yerleştiler. Yayladağlılarla aynı zamanda akrabalık ilişkileri bulunan Bayır-Bucak Türkmenleri Devletimizin kurduğu çadır kentlerde yaşamaya başladılar. Kısa zaman içerisinde ilçemize ayak uyduran Türkmenler bir yanda da geçimleri için iş aramaya koyuldular. Geçmiş dönem Yayladağı Kaymakamlığı yapan Sn. Ömer Faruk Yücel, Bayır-Bucak Türkmenlerinin geçimlerini sağlaması için BM ile ortak bir proje yaptı. Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmenlerine çilek ekimini öğretti ve onlarını tarıma yönlendirdi. Bu proje ile Bayır-Bucak Türkmeni soydaşlarımız Yayladağlı hemşerilerimizin tarlalarını icar edip çilek ekmeğe ve para kazanmaya başladılar. Bu ticaret kısa zamanda büyüdü ve karşılıklı etki oluşturup hem Türkmenlerin para kazanmasına hem de Yayladağlı hemşehrilerimizin kazanmasına sebep oldu. Sadece bu yıl Yayladağı genelinde 2500 dönüm çilek ekimi gerçekleşmiş. Dönümüne 3 ton mahsul alındığı düşünüldüğünde 7500 ton çilekten bahsediyoruz. İlçemize sağladığı katma değer ise yaklaşık 30 milyon TL tutarında.

Bu hikayenin kahramanları vatansever bir kaymakam, alın teri ile rızkını arayan Bayır-Bucak Türkmenleri ve kapıları ile gönüllerini soydaşlarına açan Yayladağlılardır. Son bir haftadır Suriyeliler Yayladağında toprak satın alıyor diye ortalığı inlettiğiniz olayın aslı budur. Bayır-Bucak Türkmenlerini tarla da çalışırken görüp Suriyeliler arazi satın almış demek çok büyük bir ayıptır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde toprak almanın yolu bellidir. Ülkemizde arazi satın almak için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir. Vatandaşlık hakkı olan ise istediği yeri satın alır veya satar. Ancak bu hak bile ilimiz Hatay’ın nazik durumundan dolayı defalarca incelemeğe tabi tutulmaktadır.”

Kaçıkçı, Ümit Özdağ ve Lütfi Savaş’a tepkisini şu ifadelerle sürdürdü: “Bayır-Bucak Türkmenleri sayenizde (Ümit Özdağ ve Lütü Savaş) Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olamadığı için ülkemizden arazi satın almaları da mümkün değildir. Sayenizde soydaşlarımızı vatandaş edemedik hiç değilse şimdi de onları ekmekleri etmeyelim.”

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ'NDEN CEVAP

Öte yandan MHP'den sonra Ümit Özdağ'a bir cevap da Hatay'da üretim yapan Suriyeli Bayırbucak Türkmenleri'nden geldi. 

İşte o cevap:

 

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar

Halit İyi partililer vatansever milliyetçi değil menfaatsever milliyetçiler yoksa HDP savunan bir partiyi destelemezlerdi