CHP ve DBP'li kardeş belediyeler iftarda buluştu

- Meclislerinde, "kardeş belediye" olma kararı alan İzmir'in CHP'li Konak İlçe Belediyesi ile Mardin'in DBP'li Artuklu Belediyesi başkanları Mardin'de vatandaşlara iftar verdi

Google Haberlere Abone ol
CHP ve DBP'li kardeş belediyeler iftarda buluştu

MARDİN (AA) - Kardeş belediye olduklarını açıklayan İzmir'in CHP'li Konak İlçe Belediyesi ile Mardin'in DBP'li Artuklu İlçe Belediyesi başkanları Mardin'de düzenledikleri iftar programında buluştu.

Mardin'de bir otelde vatandaşlara verilen iftarda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Artuklu Belediye meclisinin "kardeş belediye" olma kararını Konak Belediye meclisinde görüşerek karara bağladıklarını söyledi.

Karar doğrultusunda Artuklu ile Konak belediyelerinin "kardeş belediye" olduğunu ifade eden Pekdaş, "Bu topraklarda halklar binlerce yıl kardeş olarak yaşadı. Bu topraklara savaş değil, kardeşlik, barış, dayanışma ve özgürlük yakışır." dedi.

"Kardeşliğin çoğalması, barışın var olması ve dayanışmayı göstermek için geldik. Türkiye'nin her yerinde bu kardeşlik sofralarını kurarak çoğalalım, zenginleşelim istiyoruz." ifadelerini kullanan Pekdaş, ramazan ve iftarın barışı ifade ettiğini dile getirdi.

Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak da acı ve sevinçlerini paylaşan ve dayanışma için kente gelen misafirlerine teşekkür ettiklerini kaydetti.

İftarın ardından Pekdaş ve Irmak birbirlerine plaket verdi.

İftar programına HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ile belediye çalışanları da katıldı.



Yorumlar