CHP, Saruhanlı'da Saadet Partisi logosuyla seçime girecek

CHP'nin Saruhanlı teşkilatı aday başvurusunu zamanında yapamayınca Saadet Partisi'nin adayının istifa etmesi yöntemiyle seçime girme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Saadet Partisi logosuyla seçime girecek

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, yerel seçimler öncesi beklenmedik bir gelişme yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı ve mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin'in, adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, belirlenen sürenin 8 dakika geçmesi nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Yaşanan vaka, CHP'nin seçime girememe riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu.

ELEKTRİK KESİNTİSİ VE İTİRAZLAR

CHP heyeti, yaşanan bu sıkıntının ilçede meydana gelen bir elektrik kesintisinden kaynaklandığını öne sürerek, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ancak kurul, yapılan itirazı değerlendirdikten sonra CHP'nin adaylarının seçime katılamayacağına karar verdi.

YENİ FORMÜL: SAADET PARTİSİ İTTİFAKI

Karşısında büyük bir engel bulan CHP, seçimlere katılabilmek için alternatif bir yol arayışına girdi. Bu süreçte, Saadet Partisi Saruhanlı Belediye Başkan adayı Sezai Zeytinli'nin istifası ve Zeki Bilgin'in Saadet Partisi adayı olarak gösterilmesi şeklinde sıra dışı bir çözüm bulundu. CHP ve Saadet Partisi heyetleri, bu kararı birlikte alarak ilçe seçim kuruluna başvuruda bulundular.

"SAADET PARTİSİ LOGOSUYLA GİRECEĞİZ"

CHP İl Başkanı İlksen Özalper'in yaptığı açıklamaya göre, Zeki Bilgin, Saadet Partisi'nin desteğiyle ve logosu altında seçime katılacak. 

Yorumlar