CHP, Muharrem İnce için komisyon kuruyor

"Beştepe'de Erdoğan'la görüşen CHP'li" iddialarının Rahmi Turan ve Talat Atilla tarafından adı açıklanan Muharrem İnce, basın toplantısı düzenleyerek "Bana CHP içindeki bir çete tarafından kumpas kuruldu" demişti. Muharrem İnce'nin iddialarının ardından CHP Genel Merkezi, İnce'nin iddialarını dinleme gerekirse komisyon kurma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Muharrem İnce için komisyon kuruyor

Rahmi Turan'ın 'Külliye'ye giden CHP'li' diye adını açıkladığı Muharrem İnce, hakkındaki iddiaların ardından bazı televizyon kanallarına ve gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu. İnce, yaptığı açıklamalarda parti yönetiminde 'çete bulunduğu' iddiasını ortaya atmıştı.

İnce'nin açıklamalarının ardından harekete geçen CHP genel merkezi, Muharrem İnce'yi dinlemeye karar verdi.

CHP'nin geçtiğimiz seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'nin, Kılıçdaroğlu'nun davetini beklemeden basın toplantısı düzenlemişti.

Muharrem İnce'nin parti yönetimine dönük eleştirilerin bir bölümünü, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları sekiz dakikalık konuşma sırasında aktardığı belirtildi.

İNCE'Yİ DİNLEYECEKLER

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun Muharrem İnce'ye, bu eleştirileri ve iddialarını daha sonra dinleyeceğini söylediği ancak İnce'nin bu daveti beklemeden basın toplantısı yapmasının partide gerilimi yarattığı da kaydedildi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; CHP'li parti kaynakları, Rahmi Turan tarafından ortaya atılan iddiaların ardından başlayan tartışmaların soğumasından sonra Muharrem İnce'nin CHP Genel Merkezi'ne çağrılarak dinleneceğini ve gerekirse iddialarını araştırmak üzere bir komisyon kurulabileceğini belirtti.

"ÇETE SÖYLEMİ BÜHTANDIR"

CHP lideri, Muharrem İnce'nin parti yönetimine dönük bazı kişilerin çeteleştiği yolundaki iddialarını nasıl karşıladığına yönelik sorulan soruya, "CHP içinde çete bulunduğunu söylemek gaflettir, bühtandır (kara çalmadır)" yanıtını vermişti.

NE OLMUŞTU?

Sözcü başyazarı Rahmi Turan, köşesinde kaleme aldığı yazı ile CHP'li bir ismin Külliye'ye çıkarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü Erdoğan'ın "Ülkenin yararı için CHP'nin başına geçmelisin" dediğini iddia etmişti. İddiaların ardında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yalanlama gelirken Muharrem İnce, hakkındaki iddiaların CHP genel merkezinde üretildiğini söylemişti.

Yorumlar