CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı

MİT TIR'ları belgelerini sızdırmakla suçlanan CHP Milletvekili Berberoğlu hakkında tutuklama kararı verildi. Berberoğlu, adliyede bulunduğu için tutuklama kararı yüzüne okunarak, tutuklandı. Beberoğlu, hakkındaki 25 yıl hapis cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Berberoğlu tutuklandı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

FETÖ'nün CHP milletvekilleri ile Cumhuriyet gazetesini kullanarak Türkiye'yi uluslarası camiada zor durumda bırakmak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uluslararası mahkemelerde yargılatmak düşüncesiyle kurduğu kumpasla ilgili davada karar verildi. Mahkeme, CHP İstanbul Milletvekili ve eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun, MİT tırlarının durdurulması olayına ilişkin "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından da tutuklanmasına karar verdi. Karar sırasında mahkeme salonunda bulunan Berberoğlu anında tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kapalı yapılan duruşmaya, tutuksuz sanıklar Kadri Enis Berberoğlu ve Erdem Gül ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar'a verdiği belirtilen Berberoğlu'nun "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan müebbet hapse çarptırılmasına karar verdi. 

MÜEBBETLE YARGILANIYORDU

Enis Berberoğlu müebbet hapis cezasıyla yargılanıyordu. Ancak, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususları, sanık lehine takdiri hafifletici sebep olarak kabul eden mahkeme, Berberoğlu'nun cezasını 25 yıla indirdi. Heyet, Berberoğlu'nun HTS kayıtları, Can Dündar'ın kitabında geçen beyanları dolayısıyla işlediğinin sabit olduğu anlaşılan suç dolayısıyla hükmolunan cezasının haddi itibarıyla, kaçacağı ve saklanacağı hususunda somut emarelerin bulunması nedeniyle tutuklanmasına kararlaştırdı. 

ÖRGÜTE YARDIM DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti, sanığın kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezası mahkumiyetinin sonucu olarak seçme, seçilme ve diğer siyasi haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmasına karar verdi. Heyet, Berberoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün "silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan ise dosyalarının ayrılmasına hükmetti. Kararın ardından, duruşmaya katılan Berberoğlu duruşma salonundan çıkarılmayarak, tutuklama işleminin yapılması için ilgili birime götürüldü. 

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI

Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasından sonra CHP yönetimi acil toplanma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplantı yapılması bekleniyor. 

CHP'DEN ERDOĞAN'A TEHDİT

Kararla ilgili CHP'den ilk açıklama İstanbul Adliyesi önünde milletvekilleriyle birlikte bekleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Altay, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit etti. Berberoğlu'nun tutuklanmasına neden olan belgelerin bir gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da uluslararası mahkemelerde yargılanmasına neden olacağını iddia eden Altay, bu davanın peşini bırakmayacaklarını söyledi. Altay, karara karşı hem CHP genel merkezinde hem de TBMM Genel Kurulunda sonuna kadar direneceklerini ifade etti. 

ENİS BERBEROĞLU'NUN AVUKATI KONUŞTU

Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergül, yaptığı açıklamada "Buradan Türk milletine söylüyorum. Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu haksızlığa hukuksuzluğa uğramıştır. Ben yıllarca Silivri’de FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak müvekkilim FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Hukuk adına utanıyoruz. Söylediği son söz "Memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil on kere müebbet yemeye hazırım" dedi. 

CHP GENEL KURULU TERKETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bu davanın savcısı da hakimi de müdahale edeni de aynı kişidir. Bu dava, saray rejiminin kendisine hayır diyenlere karşı yürüttüğü bir karardır. Alınan karar faşizmdir. CHP bu faşizmle tarihi boyunca ettiği mücadeleyi gösterecektir. Enis Berberoğlu de halkın seçtiği vekiller de bu saray rejimine hayır diyenler emin olsun, biz güçlüyüz, biz kazanacağız" dedi. Özel'in konuşmasının ardından tüm CHP'li vekiller Genel Kurul'u terketti.

Yorumlar

demir suçluki tutuklanmış ne var bunda chp niye havlıyor hoooşt