CHP, Mesut Barzani'ye heyet gönderdi

CHP, Mesut Barzani ile görüşmesi için Irak'ın kuzeyine bir heyet gönderdi. Heyetin başında ise Oğuz Kaan Salıcı bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Mesut Barzani'ye heyet gönderdi

CHP yönetimi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani ile görüşmesi için bir heyet gönderdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyet, bölgesel yönetimin başkenti Erbil'de Mesut Barzani tarafından kabul edildi.

Mesud Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, konuk heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını Başkan Barzani’ye iletti.

Türkiye'nin tarihsel değişimine değinen Oğuz Kaan Salıcı, demokrasi talebinin bölgenin değişimi için önemli bir faktör olacağını, dolayısıyla adalet ve ilerleme adına bölgede demokrasi yanlısı güçlerin dostane ilişkiler içerisinde olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi’nin Irak ve bölgedeki önemine değinen Salıcı, iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını kaydetti.

Rudaw'da yer alan habere göre, konuk heyeti sıcak bir şekilde karşılayan Başkan Barzani de, bölgedeki halkların kaderinin bir birine bağlı olduğunu, bu nedenle en doğru yolun birlikte kardeşçe, barış içerisinde yaşamak, sorunlarını çözüp inkar dilini bir tarafa bırakmak olduğunu söyledi.

Barzani ayrıca tüm taraflar açısından en iyi olanın geçmiş deneyimlerden ders çıkarmak, halklar arasındaki barış ve birlikte yaşama hizmet etmek olduğunu vurguladı.

KDP Politbüru Sekreteri Fazıl Mirani, Politbüro üyeleri Zaim Ali, Cafer Eminki’nin de hazır bulunduğu görüşmede bölgedeki siyasi gelişmeler, Irak’ta gerçekleştirilecek olan erken genel seçimler de ele alındı.

Heyetin daha sonra Başbakan Mesrur Barzani ile de görüşmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki bir heyet bugün, Erbil'e geldi.

Heyette CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ile Enver Ömür Polat da yer alıyor.

Heyet, Erbil’de; Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi temsilcileri ve Ezidi İnanç Önderleri ile görüşecek. Heyet daha sonra Kerkük’te; Irak Türkmen Cephesi’ni ziyaret edecek.

CHP'den yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Partimiz, Ortadoğu barışı ile ülkemizin bölgesel hak ve menfaatlerini önceleyen bir siyaset anlayışını benimsemektedir. Kuzey Irak’ta yapılacak görüşmelerde, bölge barışına katkı sunmak için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’ (OBİT) kurulmasının önemine değinilecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi, komşularla diyalog kanallarımızın açık tutulmasının önemine inanarak, Ortadoğu’da suların durulması için Ana Muhalefet Partisi olarak büyük bir hassasiyet ve sorumlulukla üzerine düşen her türlü yapıcı katkıyı sunmaya devam edecektir.”


 

Yorumlar