CHP Lütfü Savaş düğümünü çözemedi

Hatay'da Lütfü Savaş'ı aday göstermek istemeyen CHP yönetimi bir türlü Savaş'ı ikna edemedi. İkna çabalarının nedeni ise istenmeyen Savaş'tan hem adaylıktan vazgeçmesi hem de seçimde destek talep edilmesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Lütfü Savaş düğümünü çözemedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday belirleme sürecinin son saatlerine girilirken, Hatay Belediye Başkan adaylığı için Lütfü Savaş ile yapılan görüşmelerden bir sonuç alınamadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve partinin üst düzey yöneticileri, Savaş'ı adaylıktan çekilmesi konusunda ikna edemedi.

DEĞİŞİM SİNYALLERİ VE ANKET SONUÇLARI

Özel, NOW TV'de katıldığı bir programda Hatay adayının değişebileceği sinyallerini vermiş ve Savaş ile yapılacak görüşmeye dair bilgi vermişti. Görüşmede, 6 Şubat'taki protestoların ardından parti oylarında gözlemlenen düşüşe dair güncel anket sonuçları Savaş'a sunuldu. Ancak Savaş, kendi anket sonuçlarını paylaşarak, adaylıktan çekilmesi durumunda parti içinden ve tabandan gelebilecek tepkileri dile getirdi.

UZLAŞI ARAYIŞLARI SONUÇSUZ KALDI

CHP kurmayları, "Savaş'ın da içinde olduğu" ve "Savaş'ın da evet diyeceği" bir çözüm formülü üzerinde durduklarını ifade etse de, taraflar arasında bir uzlaşı sağlanamadı. Parti yönetimi, Hatay ile ilgili nihai kararı almak üzere görüşmelerine devam ediyor.

SUZAN ŞAHİN'E TEKLİF YOK

Önceki dönem Hatay milletvekili Suzan Şahin'in adaylık için teklif almadığı veya alsa dahi kabul etmeyeceği belirtildi.

ESENYURT'TA DEM PARTİ'NİN İSTEDİĞİ ADAY GÖSTERİLECEK

CHP'nin, DEM Parti ile kent uzlaşısı sağladığı Esenyurt'taki adaylık süreci ise netlik kazandı.

Esenyurt'ta CHP'nin adayı Ahmet Özer olarak belirlendi.

Yorumlar