CHP kahvaltısından kovulan şehit eşi: Kızıma anlatsınlar

CHP’nin PKK sevici adayı Zeydan Karalar’ın kahvaltı toplantısında kovduğu, ardından dışarıda tartaklanan şehit eşi Gülcan Demiryürek, CHP-HDP ittifakına tepki gösterdi. Demiryürek, ittifakın şehitlerin kemiklerini sızlattığını söyledi. Demiryürek, “Kızım 4 yaşında, ‘Babam neden şehit oldu’ diye soruyor. Buna cevap versinler? HDP/PKK ile ittifakı, babasız kalan kızıma anlatsınlar” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
CHP kahvaltısından kovulan şehit eşi: Kızıma anlatsınlar

PKK’lı teröristin cenazesine belediye aracı tahsis eden, belediye başkanı olduğu Seyhan'da PKK yapılanmasına göz yuman, tüm bunlara rağmen CHP tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilen Zeydan Karalar, şehit eşini provokatörlükle suçladı. Listelerinde HDP ve PKK’lı isimlere yer veren Karalar'ın şehit aileleriyle kahvaltılı programında büyük bir skandala imza atıldı. 12 Nisan 2016’da Mardin Nusaybin’de eşi Kadir Demiryürek’i şehit veren Gülcan Demiryürek, HDP ile ittifak sebebiyle CHP'li başkan adayına tepki gösterdi.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

CHP'li Zeydan Karalar, “Benim eşim hendek olaylarında şehit oldu. Kızım babasız kaldı. Bu hendekler kurulurken göz yumanları nasıl içimize soktunuz? Bize bunu nasıl açıklayacaksınız?” diye soran şehit eşine “Neden geldin, gelmeseydin” diye karşılık verdi. Bununla da yetinmeyen Karalar, CHP'lilerin “Ahlaksız, terbiyesiz, çirkef” gibi ağıza alınmayacak hakaretleri arasında apar topar salondan çıkarılıp dışarıda tartaklanan şehit eşi ve ablası için “Boşver boşver, onlar zaten provokasyon için gelmişler” diyerek skandalı bir adım daha öteye götürdü.

Yeni Şafak’a konuşan şehit eşi Gülcan Demiryürek şunları söyledi: “Bunların meclis üyesi adayları PKK’lı. Şu an HDP’liler CHP’nin içine tamamıyla yerleşmiş durumda. Nasıl böyle bir şeyi yapıp şehit aileleri ile bir araya gelebiliyorlar? 'Bizim yüzümüze nasıl bakabiliyorsunuz' dedim. Bunun cevabını istedim, bana 'Gelmeseydin o zaman' dedi. Dönüp de 'Biz sizin arkanızdayız' diyemedi. Belediye başkanlığına aday olmuş birinin tepkisi bu mu olur? Ben tüm Türkiye genelinde HDP’lileri belediyelerde görmek istemiyorum. Bizim şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorlar.”

BİZE BUNU NASIL YAPTILAR

“Benim eşim hendek olaylarında şehit oldu. Bu hendekler kurulurken göz yuman insanları nasıl bizim içimize sokabiliyorlar? Benim çocuğum 4 yaşında. Babası şehit olduğunda 16 aylıktı. Bana şimdi babasını soruyor. 'Benim babam neden şehit oldu' diyor. 'Baban vatanımızı kurtarmak adına kahraman oldu, şehit oldu' diyorum. Çıksınlar buna cevap versinler? HDP/PKK ile ittifakı babasız kalan 4 yaşındaki kızıma anlatsınlar. CHP bize bunu nasıl yaptı? Atatürk’ün partisini nasıl bu duruma düşürdüler? HDP ile nasıl olur da ittifak yapabilirler?”

KORKMUYORUM!

Sosyal medyada HDP ve CHP’lilerin saldırısına uğradığını söyleyen Gülcan Demiryürek, “Sosyal medyadan saldırıyorlar. Korkmuyorum. Bir canım var alabilecekleri. Ben bu tepkimi farklı platformlarda dile getirdiğim için HDP ve CHP’lilerden tepki alıyorum. 'Ahlaksız' diyorlar bana. Ben bir şehit eşiyim, ne ahlaksızlığımı görmüşler” diye sordu

Erdoğan’dan destek

Çirkin hadisenin medyaya yansımasının ardından katıldığı canlı yayında hukuki olarak gerekenin yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Uzman Çavuş Kadir Demiryürek’in eşi Gülcan Demiryürek’i aradı. Erdoğan'ın kendisini aramasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gülcan Demiryürek, “Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ayrıca hukuki olarak gerekenin yapılacağını, her zaman yanımızda olduğunu söyledi. Bu beni çok mutlu etti. Bizi arayıp destek vermesi, bizim için ayrıca gurur verici” şeklinde konuştu.

Yorumlar