CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

- "Yargıtay Başkanı anayasa kavramlarına uygun davranmalı"

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu:

ANKARA (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, tarafsızlıklarını yitirdikleri iddiasıyla Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit hakkında işlem yapılması için Yargıtay ve Danıştaya başvurdu.

Tanrıkulu, başvuru dilekçesini Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarının ilgili birimlerine teslim etmesinin ardından, Yargıtay binası önünde basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt gezilerine katılmaları nedeniyle Danıştay ve Yargıtay Başkanları'nın yargı bağımsızlığına gölge düşürdüklerini iddia eden Tanrıkulu, "Yargıtay Başkanı'nın Rize gezintisi, anayasada tanımlanmış bir görev değildir. Tamamen siyasi bir gezidir. Orada verilen siyasi mesajları yargı mensuplarının tasvip ediyor görüntüsü vermeleri doğru değildir." diye konuştu.

Yargı kurumlarının kendi içlerinde bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini vurgulayan Sezgin Tanrıkulu, böylece yargı bağımsızlığını ihlal edebilecek girişimlerin önüne geçileceğini bildirdi.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katıldığı gezi programlarının ardından, yapılan eleştirilerle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Tanrıkulu, "Yargıtay Başkanı anayasa kavramlarına uygun davranmalı. Ayrıca Yargıtay Başkanı siyasilere cevap verme pozisyonunda da değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar