CHP İBB Meclis üyesi partisini yerden yere vurdu

CHP'nin İBB Meclis üyelerinden Mehmet Ali Tüy, partisini yerden yere vurdu. Partisinin 5 yıl boyunca hiçbir icraatta bulunmadığını belirten Tüy, AK Parti icraatlarını ise övdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP İBB Meclis üyesi partisini yerden yere vurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin Ocak ayı toplantısının üçüncü oturumunda, disipline sevk edilen CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Ali Tüy, grubun bilgisi olmadan kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Tüy, partisi CHP'yi eleştirirken, AK Parti ve Cumhurbaşkanı'na övgülerde bulundu. Konuşması, mecliste AK Parti sıralarından alkışlarla karşılandı.

MEHMET ALİ TÜY'ÜN KONUŞMASI

Mehmet Ali Tüy, geçmişte Beşiktaş Belediyesi'nde başkan yardımcılığı yapmış bir isim olarak, Swiss Otel'in satışı konusunda kamu yararını göremediğini ve bu yüzden ret oyu vereceğini belirtti. Tüy, meclis üyelerinin etkisizleştirildiğini ve sadece 'el kaldırma, el indirme' işlevi gördüklerini ifade etti.

Tüy, Adıyaman depremi sırasında Adıyamanlı Belediye Başkanları Tevfik Göksu ve Abdurrahman Dursun'un etkin çalışmalarını övdü. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin Kürt meselesine samimi bir yaklaşım sergilediğini ancak başarılı olamadığını dile getirdi.

CHP GRUBUNUN TEPKİSİ

CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, Mehmet Ali Tüy'ün grubun bilgisi ve izni olmadan konuştuğunu vurgulayarak, Tüy'ün bu tutumunun partiyi değil, şahsını bağladığını belirtti. Kösedağı, meclis toplantılarının genelde grup yönetimleri ve başkan vekilleri tarafından yönlendirildiğini, Tüy'ün bu gelenekten sapma gösterdiğini ifade etti.

Toplantı, Meclis 1'inci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul'un başkanlığında İBB Saraçhane binasında gerçekleştirildi. Mehmet Ali Tüy, kişisel olarak söz talebinde bulunarak konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Yorumlar