CHP, HDP'yi de yürüyüşe davet etti

Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatan CHP'den HDP'ye yürüyüşe katılım çağrısı geldi. Yürüyüşün Edirne'de Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu cezaevine kadar devam etmesi gerektiğini belirten HDP'lilere CHP'den, "Çağrıyı yapanlar da burada olmalı" daveti geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP, HDP'yi de yürüyüşe davet etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MİT TIR'ları kumpasında devlet sırlarını ifşa ettiği için 25 yıl hapse mahkum edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu için yürüyüşe başlayan CHP'lilerden HDP'ye yürüyüşe katılım çağrısı geldi. CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, rotanın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne’ye kadar uzatılması önerisiyle ilgili olarak, "Yapılan çağrıyı hem romantik hem de doğru buluyorum. Fakat böyle bir kapsayıcılık için bunu talep edenlerin de burada olması gerekir" görüşünü dile getirdi.

"BERBEROĞLU İÇİN BAŞLAMADI"

İrgil, “İnandırıcı olmanın bir tek yolu var: Enis Berberoğlu’nu bugün serbest bıraksalar, eğer onun için başlamışsa bu yürüyüşün bitmesi lazım, ama onun için başlamadı. Berberoğlu bırakılsa bile bu yürüyüş devam edecek, çünkü bu yürüyüş herkes için” dedi.

Yorumlar