CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği, sadece benim değil, sadece sizin de değil, 80 milyonun anayasası olacak. Bu anayasanın demokratik olması, bizim haklarımızı güvence altına alması lazım. Benim gibi düşünmeyen insanların da özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri bir Türkiye istiyoruz. Onun için diyoruz ki, demokrasi kendimizi ifade etmenin en güzel yoludur" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği, sadece benim değil, sadece sizin de değil, 80 milyonun anayasası olacak. Bu anayasanın demokratik olması, bizim haklarımızı güvence altına alması lazım." dedi.

Partisinin Sakarya İl Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen etkinliğin ardından Çark Caddesi'nde kadınlarla buluşan Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu'na bazı vatandaşlar karanfil attı. Daha sonra, Kılıçdaroğlu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Parti otobüsünden halka hitap eden Kılıçdaroğlu, kendi ülkelerinde kardeşçe, insanca yaşamak istediklerini söyledi.

Herkesin işi, aşı olsun istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Benim gibi düşünmeyen insanların da özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri bir Türkiye istiyoruz. Onun için diyoruz ki, demokrasi kendimizi ifade etmenin en güzel yoludur. Ben farklı düşünebilirim, bir başka kardeşim farklı düşünebilir ama bir arada, aynı topraklarda yan yana gelmeli, konuşmalı, düşüncelerimizi birbirimize aktarabilmeliyiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumunun bir seçim olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Meydanda ve otobüste partinin altı oku yok. Biz sadece ve sadece Türk bayraklarımızı taşıyoruz çünkü bir anayasa değişikliği öngörülüyor. Anayasa değişikliği, sadece benim değil, sadece sizin de değil, 80 milyonun anayasası olacak. Bu anayasanın demokratik olması lazım, bizim haklarımızı güvence altına alması lazım. Bu anayasanın 'tek adam anayasası' olmaması lazım. Teklik, sadece ve sadece Allah'a mahsustur. Başka kimse 'Ben tekim, tek adamım.' dememeli, diyememeli zaten. Bu anayasa değişikliği, işsizlik, terör, ekonomideki istikrarsızlık, çiftçi, esnaf, kadın cinayetleri sorununu çözecek mi? O zaman sorun şu; siz bu anayasa değişikliğini niye getiriyorsunuz?"

- "Başbakanlığı neden kapatıyorlar, kaldırıyorlar"

Yeni sistemde Başbakanlığın kalkacağına da değinen Kılıçdaroğlu, "Başbakanlığı neden kapatıyorlar, kaldırıyorlar? Bakan sayısını bilen var mı? Tamamen başkanın takdirine bağlı, isterse 50 isterse 100 bakan, isterse amcasının oğlunu bakan yapar, isterse dayısının oğlunu başkan yardımcısı yapar, kimi istiyorsa niteliklerini başkan belirleyecek. Siz buna evet diyor musunuz? Vallahi ben de 'hayır' diyorum, böyle adaletsizlik olamaz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, vatandaşların büyük bir kısmının anayasa değişikliğinde ne olduğunu bilmediğini, herkesin kendine göre bir karar verdiğini dile getirdi.

Kendisini dinleyenlerden bu söylediklerini, tek tek, ev ev, kapı kapı, park, cadde, sokak dolaşıp millete anlatmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Kavga etmeden, huzur içinde gönül rahatlığıyla anlatın çünkü bu mesele sadece benim meselem değil. Mesele Türkiye'nin meselesi. Türkiye'nin geleceği, evlatlarımız, bayrağımız, güzel çocuklarımız için birlikte çalışmak zorundayız ve bunları anlatmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan düşünerek sandığa gitmelerini, elini vicdanına koyup komşusuna, akrabasına, bir bilene danışmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hayır'ın hayrı vardır, 'evet'in vebali vardır. Eğer olaya böyle bakarsak Türkiye'yi hep birlikte aydınlığa çıkarmış oluruz. Oturmalıyız, konuşmalıyız, bu işin vebalini üstlenmemeliyiz. Çocuklarımıza şunu söylemeliyiz; 'Bizim önümüze böyle bir anayasa değişikliği geldi, bütün yetkileri bir adama verdiler, oturduk eşimle beraber konuştuk, gittik 'hayır' oyunu verdik ve Türkiye'nin kurtuluşuna bizde imza attık, bunun içinde bizim de imzamız var.' diyebilmeliyiz."

Konuşmasının ardından vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, kentten ayrıldı.

Yorumlar