CHP, Erdoğan'ın kamuflajından rahatsız oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün sınır hattındaki askerleri ziyareti sırasında kamuflajlı görüntüsünden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
CHP, Erdoğan'ın kamuflajından rahatsız oldu

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'deki harekata katılan askerlerin bulunduğu Oğulpınar Hudut Karakolu'nu ziyareti sırasında kamuflaj giymişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hali CHP'de rahatsızlığa neden oldu. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada şunları söyled: 

Son hafta ilginç bir şımarık ile karşı karşıyayız. Afrin Harekatı’nı ilk gününden itibaren sınır güvenliği için önemli ve destekliyoruz dedik. Son dönemdeki açıklamalara bakıyoruz görüyoruz ki; bu harekat, bir sınır güvenliği harekatı mı, yoksa siyaset ve ticaret aracı haline mi getirilmiş? Anlamakta zorlanıyoruz. Erdoğan, çıkmış partisindeki metal yorgunluğun bu harekat ile kalktığını söylüyor. Bu sözden utanmak gerekir. Şehitlerimiz senin partindeki metal yorgunluğunu kaldırmak için mi yoksa bu vatan için mi can verdiler? Sen şehadeti bu kadar siyasi nezaketsizlik ile ayaklar altına nasıl alıyorsun? Danışmanı çıkmış, ’şehitlerimiz oldu ama oradaki imar, inşaat işlerini yapacağız diyor.’ Bir ihale şartnameleri eksik. Müteahhitlik mi yoksa vatan koruma peşinde miydiniz? Ayıp şehitlerin kanına ayıp. Bütün bunlar olmamış gibi dün de bir üniformalı AK Parti Genel Başkanı. TSK üniforması hak edilince giyilir. Asker üniforması hak edilince giyilir. Cumhurbaşkanlığı makamı şımarıklık makamı değil. Davul zurna çalarak gidip Afrin Harekatı’nda şımarık ve TSK’nın vakarına yakışmayan ciddiyetsiz tutumların yeri değildir orası. Şehitlerin kanının aktığı yerdir orası. Orası temsili askeri üniformalarla ile şov yapılacak yer değildir. Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan olmak üzere, herkese, bu tiyatro sahnesinin parçası olan Genel Kurmay Başkanı’na diyoruz ki; bir an önce TSK’nın vakar ve ciddiyetine uygun davranmaya yönelin Afrin Harekatı’nın başarısına gölge düşürmeyin.

AK PARTİ'DEN CHP'YE SERT TEPKİ

CHP'nin rahatsızlığına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Mahir Ünal'dan geldi. Ünal açıklamasında şunları söyledi: CHP’nin sözcülerinin açıklamalarını değerlendirdiğimizde her kafadan bir ses çıkıyor. Bu partinin bir genel başkanı varsa bunların ortak bir dilinin ve söyleminin olması gerekir. Ama CHP’de erken kalkan konuşuyor. Kendisini göstermek ve öne çıkarmak için de kaçınılmaz olarak genel başkanımıza ve bu ülkenin cumhurbaşkanına dönük ağza alınmayacak çirkin iftiralar ve hakaretler içeren bir dil kullanıyorlar. Buna dönük hukuki haklarımızı kullanıyoruz.

Ama hem CHP sözcüsünün hem de CHP milletvekillerinin anlamadığı şey gördüğüm kadarıyla şu, anayasamız seçilmiş cumhurbaşkanımızın başkomutan olduğunu anayasal hüküm altına alıyor. Dolayısıyla TSK da bu milletin emrindedir. Emrinde olduğu gibi bu ülkenin kimin yöneteceğine de bu millet karar veriyor.

Seçilmiş meşru hükümetin, seçilmiş meşru cumhurbaşkanının Afrin’e dönük operasyonda aldığı inisiyatif ve bütün süreci yönetmesinden CHP neden rahatsızdır? CHP darbeci bir akılla hala devletin ve devletin kurumlarının devletin emniyetinin yargısının ordusunun tabi ki devletin kendi iç işleyişi içerisinde milletin iradesi dışında bir irade tarafından mı ordunun yönetileceğini düşünüyor ki, sanki TSK’mız bağımsız bir güçmüş gibi dil kullanıyorlar?


Burada CHP’nin duyduğu rahatsızlığı, eski Türkiye'nin bir hastalığı olarak biz görüyoruz. Ordumuzun, milletimizle beraber, hükümetimizle beraber, başkomutanımız, genel başkanımızla beraber Afrin’de zeytin dalı harekatında aldığı inisiyatif son derece açıktır. Bu ülkenin sanatçılarının, sporcularının da bu başarıdan dolayı Mehmetçiğimizin yanında olmasından neden rahatsızlık duyulmaktadır? Bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz.

Dolayısıyla burada CHP’nin bugüne kadar taş üstüne taş koymadığı bu ülkede yaptığı siyasetle Türkiye’nin gündemini rehin almaktan başka bir şey yapmadığının da farkındayız.

Geçen gün Cumhurbaşkanımız da söyledi. CHP siyasetten çıkıp, tıbbın gündemine, patolojinin gündemine daha çok giriyor. Biz bu ülkede sağlıklı bir muhalefete sahip olmak isteriz. Umarım CHP bu patolojiden kısa zamanda kendisini kurtarır.

Yorumlar

zeki ne oldu chp acıttımı canım kına göndereyimmi sana