CHP, DSP ve Saadet Partisi'nden HDP'ye bayram ziyareti

CHP, DSP ve Saadet Partisi temsilcileri, HDP'ye bayram ziyaretinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
CHP, DSP ve Saadet Partisi'nden HDP'ye bayram ziyareti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Saadet Becerikli başkanlığındaki heyet, bayram ziyareti için genel merkeze gelen CHP, DSP ve Saadet Partisi temsilcilerini ağırladı.

Siyasi partiler arasında Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetleri, HDP'yi ziyaret etti.

Partide konukları, Batman Milletvekili Becerik'linin yanı sıra MYK üyeleri Çilem Küçükkeleş, Murat Mıhçı, Parti Meclisi üyesi Ali Ürküt karşıladı.

HDP'ye ilk önce CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki heyet geldi. Gök, bayramların, güzel geleneklerin yaşatılması gereken süreçler olduğunu söyledi.

"Keşke her şey bayram tadında olsa ama bayram bitecek ve ülkemizin gerçeklerini konuşmaya devam edeceğiz." diyen Gök, bu gerçeklerin ortada ve gizlenemez olduğunu öne sürdü.

Gök, Türkiye'de demokrasinin ciddi yaralar aldığını öne sürerek, iktidarın da bu sürecin devamını arzu eden bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini iddia etti.

Yargının, yürütmenin ve yasamanın bir elde toplanacağı Türkiye'nin iyi bir Türkiye olmayacağını aktaran Gök, "Umuyorum ve diliyorum ki aklı selim Türkiye'de hakim kılar." dedi.

HDP'li Becerikli de özellikle dini bayramların küslerin barıştığı, kardeşlik duygularının yükseldiği bir süreç olarak önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, bu bayramda bunu hissetmek ve görmenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

Türkiye'de bütün muhaliflerin "istibdat" yönetimiyle karşı karşıya olduğunu öne süren Becerikli, bunun önünde durmak için bir güç birliği gerektiğini söyledi.

Kürtlerin dışlandığı bir siyasetin de başarılı olamayacağını ileri süren Becerikli, demokrasi isteyenlerin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Gök ise CHP olarak Türkiye'nin bütünlüğünü koruyup, tüm sorunlarını Meclis platformunda tartışmayı öneren bir parti olduklarını söyledi. Gök, şiddetin Türkiye'yi teslim almasına izin vermemek gerektiğini belirterek, "Şiddete karşı silahlı grupların yaptığı eylemlerin önlenmesi konusunda bütün partilerin ortak bir söylem dili içinde olması ve şiddete karşı durması gerekir. Bu yapıda bütün ortak değerler gözetilerek, her türlü sorunun konuşularak, çözüleceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

DSP ve Saadet Partisi'nin ziyaretleri

Partiye CHP'den sonra beraberindeki heyetle gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge de bayramlaştıktan sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hızla normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Özbilge, bayramların kardeşliğin, sevginin, saygının, birlikte yaşamanın pekiştiği en güzel günler olduğunu vurgulayarak, farklılıkların ayrıştıran değil birleştiren kültürel zenginlik olduğunu düşündüklerini kaydetti.

HDP'li Becerikli de Türkiye'nin "halkıyla, halklarıyla" sorunlar yaşadığını iddia ederek, "Tek adam rejimine karşı çıkan herkesin demokrasi mücadelesinde ortaklaşması, güç birliği içinde hareket etmesi gerekiyor." diye konuştu.

Saadet Partisi adına da ziyareti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ile gerçekleştirdi.

Hasan Bitmez, "Ülkemiz, bugün her zamankinden daha fazla kutuplaşmadan uzak kalması gereken bir zaman diliminde, birlik beraberliğin tesis edilmesi gereken bir atmosferde ve coğrafyada. Bunu temin edecek günlerin bu bayramdan sonra gelmesini talep ediyoruz." dedi.

Bitmez, Türkiye'de yaşayan her ferdin birbirine tahammül göstermesi, birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiği kanaatinde olduklarını ifade etti.

Becerikli de yöneticilerin Türkiye'deki ayrışmayı hızlandırdıklarını iddia ederek, ülkenin büyük kesiminin acı içinde olduğunu öne sürdü. Becerikli, "Sizin gibi inanan, bizim gibi düşünen insanların birlikte hareket ederek, bir güç oluşturup bu yanlış gidişe, sisteme 'dur' demek gerekiyor." ifadesini kullandı.

Yorumlar