CHP "Belediye Hukuk Komisyonu" kurdu

Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, hukukçu milletvekilleri ve parti hukukçularının katılımıyla toplanan komisyon, 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırlayarak CHP'li belediyelere gönderdi

Google Haberlere Abone ol
CHP "Belediye Hukuk Komisyonu" kurdu

CHP'de, belediyelere yönelik soruşturmalarda atılması gereken adımların değerlendirilmesi amacıyla kurulan Belediye Hukuk Komisyonu, 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırlayarak CHP'li belediyelere gönderdi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri’de iki hafta önce düzenledikleri Belediye Başkanları Çalıştayı'nda, CHP'li belediyelere yönelik yeni soruşturma girişimleri olabileceğinin gündeme geldiğini, bu yönde aldıkları duyumları değerlendirerek, yerel yönetimlere ilişkin "Hukuk Komisyonu"nu kurduklarını hatırlattı.

Komisyonun Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek, hukukçu milletvekilleri ve parti hukukçularının katılımıyla ilk kapsamlı toplantısını gerçekleştirdiğini belirten Torun, "Toplantıda halkın iradesiyle görev yapan belediye başkanlıklarımıza yönelik hukuk dışı girişimleri kapsamlı olarak değerlendirdik." ifadesini kullandı.

Belediyelerini her türlü olumsuz sürece hazırlayan bir planlama oluşturduklarının altını çizen Torun, soruşturmalar sırasında hangi aşamada nelere müdahale edeceklerine yönelik görevlendirmelerini de yaptıklarını söyledi.

Toplantıda, belediyelerin olası bir soruşturma sırasında atacağı adımlara ilişkin 9 maddeden oluşan bir bilgilendirme metni hazırladıklarını vurgulayan Torun, bu metni tüm CHP'li belediye başkanlarına gönderdiklerini ifade etti.

Seyit Torun, şunları kaydetti:

"Yazıda, belediye başkanlarımızdan, soruşturma haberi alınır alınmaz Genel Merkezimize, Belediye Hukuk Komisyonuna ve il başkanlıklarına hemen bilgi vermelerini istedik. Ayrıca soruşturmalar sırasında avukatların hazır bulundurulmasını, avukatlar olmadan hiçbir işleme başlanmaması gerektiğini vurguladık. Yasa gereği bilgisayarlara ya da sabit disklere el konulamayacağını, el konulması halinde ise cihazların bir kopyasının alınması gerektiğini belirttik. Belediyelerimizi seçimle yenemeyenlerin hukuksuzluktan medet umduklarının farkındayız. Buna heves edenler, karşılarında, Genel Başkanından her bir üyesine kadar kenetlenmiş, sırtını halkın iradesine dayamış, topyekun bir mücadele bulacaklar. Belediyelerimizin hakkını hukukunu korumak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Milletin iradesiyle görevini yapan belediye başkanlarımıza yönelik hiçbir adaletsizliğe sessiz kalmayacağız."

 

Yorumlar