Cezayirli futbol severlerden Suudi Arabistan'a "pankartlı tepki"

CEZAYİR (AA) - Cezayirli futbol severler Suudi Arabistan'ın Kudüs konusunda izlediği tutumu protesto etmek için ABD Başkanı Donald Trump ile Kral Selman'ın "tek bir yüzde" resmedildiği dev bir pankart açtı. Cezayir'in Ayn...

Google Haberlere Abone ol
Cezayirli futbol severlerden Suudi Arabistan'a "pankartlı tepki"

CEZAYİR (AA) - Cezayirli futbol severler Suudi Arabistan'ın Kudüs konusunda izlediği tutumu protesto etmek için ABD Başkanı Donald Trump ile Kral Selman'ın "tek bir yüzde" resmedildiği dev bir pankart açtı.

Cezayir'in Ayn Melila ile Gali Muasker futbol takımları arasında öndeki gün oynanan maçta seyirciler tribüne, yarısını Kral Selman'ın diğer yarısını ise Trump'ın oluşturduğu bir yüz resmi ve altında "Bir madalyonun iki yüzü" yazısının yer aldığı dev bir pankart astı.

Mescid-i Aksa'dan da bir kesite yer verilen dev pankart kısa sürede "Kudüs bizimdir" etiketiyle sosyal medyada hızla yayıldı.

Cezayirli futbol severlerin açtığı dev pankart sosyal medyada pek çok Arap kullanıcı tarafından paylaşılırken, Suudi Arabistan ise Kral Selman'a "hakaret içerdiği" iddiasıyla söz konusu pankarta tepki gösterdi.

Gelişmeler üzerine Suudi Arabistan'ın Cezayir Büyükelçisi Sami Salih, sosyal paylaşım sitesindeki resmi hesabından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü ifade etti.

Cezayir makamlarından ise henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, yönetime yakınlığıyla bilinen bir medya organının sosyal paylaşım sitesinde "Cezayir'in diplomasideki olgunluğu, ülkenin dengeli adımlarını bozmaya dönük bu manevraları boşa çıkaracaktır." ifadesi kullanıldı.

Söz konusu pankartın Suudi Arabistan Danışma Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al eş-Şeyh'in bugün başlayan Cezayir ziyaretinin hemen öncesinde asılmış olması dikkati çekti.


Yorumlar