Cezayir'deki Afrikalı göçmenler

- Cezayir'de yasa dışı yollardan ülkeye giren çoğunluğu kadın ve çocuk 9 bin Afrikalının "suç şebekelerinin eline düştüğü" belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'deki Afrikalı göçmenler

CEZAYİR (AA) - Cezayir'de yasa dışı yollardan ülkeye giren çoğunluğu kadın ve çocuk 9 bin Afrikalının "suç şebekelerinin eline düştüğü" bildirildi.

Cezayir Kızılayı Başkanı Saide bin Habiles, Cezayir makamlarının son zamanlarda Afrikalı göçmenleri sınır dışı etmesiyle alakalı gelen eleştirilere karşı başkentte hükümet radyosunun merkezinde yaptığı basın açıklamasında, yasa dışı yollardan ülkeye giren çoğunluğu kadın ve çocuk 9 bin Afrikalının "fuhuş ve dilencilik" yaptıran çeşitli suç şebekelerinin eline düştüğünü belirtti.

Habiles, Cezayir'de göçmenlere kötü muamelede bulunulduğu iddialarını yalanlayarak, sınır dışı etme uygulamasının, insanlık onurları gözetilerek, doktorlar ve psikologların gözetiminde klimalı otobüslerde gerçekleştiğini aktardı. Sınır dışı edilenlerin özellikle Nijerli çeşitli suç şebekelerinin elinden kurtulmalarından dolayı ülkelerine dönmelerinden memnun olduğunu ifade eden Habiles, 2014'ten bu yana 118 bin 466 kişinin sınır dışı edildiği kaydetti.

Son zamanlarda Afrikalı göçmenleri sınır dışı etmelerinden dolayı uluslararası medyada Cezayir makamlarına tepki gösterilmiş, göçmenlere karşı "kötü muamele" eleştirilerinde bulunulmuştu.

Son yıllarda komşu ülkeler Nijer ve Mali'deki durumun kötüleşmesi sebebiyle daha iyi bir hayat umuduyla yasa dışı yollardan Avrupa'ya gitmek için Cezayir'i geçiş güzergahı olarak kullanan göçmenlerin sayısında artış yaşanıyor.

Cezayir İçişleri Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda, ülkede 25 bin Afrikalı göçmen bulunduğunu belirtmiş, sivil toplum kuruluşları ise bu sayının 50 bine yakın olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar