Cezayir'de petrol soruşturmasında 15 yıl hapis

Cezayir'de ulusal petrol ve gaz şirketinin eski müdürüne 15 yıl hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'de petrol soruşturmasında 15 yıl hapis

Cezayir'de Ulusal Petrol ve Doğal Gaz Şirketi Sonatrach'ın eski müdürü Abdulmümin Veled Kaddur, "yolsuzluk" suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Cezayir resmi haber ajansı APS'ye göre, "yolsuzluk, israf, görevi kötüye kullanma ve gereksiz ayrıcalıklar elde etme" suçlamalarıyla yargılanan eski Sonatrach Müdürü Veled Kaddur ile ilgili davada karar açıklandı.

Cezayir Emuhammed Mahkemesi, eski Sonatrach Müdürü Veled Kaddur'u 15 yıl hapis ve 1 milyon dinar (yaklaşık 7 bin dolar) para cezasına mahkum etti.

Aynı mahkemede Veled Kaddur'un tüm mal varlığına el konulmasına karar verilirken, karara karşı temyiz yolunun ise açık olduğu bildirildi.

Cezayir yargısı, şubat ayında, eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika döneminin önemli isimlerinden biri sayılan Veled Kaddur için, İtalya'nın Sicilya adasındaki "Augusta" petrol rafinerisinin satın alınmasıyla ilgili yolsuzlukla suçlayarak hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarmıştı.

Buteflika rejiminin sembol isimlerinden, ülkenin en büyük sendikasının 22 yıl genel sekreterliğini yapan Abdulmecid Sidi es-Said ile üç oğlu da dün görülen duruşmada 3 ila 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cezayir'de Buteflika döneminin sona ermesinden bu yana eski yönetimin başbakanları Ahmed Uyahya ile Abdulmalik Sellal başta olmak üzere bakanlar, valiler ve iş adamları dahil birçok yetkili yolsuzluk suçlamasıyla hapse atılmıştı. Bu kapsamda birçok yetkilinin yargılaması da sürüyor.

Yorumlar