Cezayir'de Mukri yeniden Barış Toplumu Hareketi Başkanı oldu

CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki İslami eğilimli en büyük parti olan Barış Toplumu Hareketi'nin genel başkanlığına ikinci defa Abdurrezzak Mukri seçildi.Başkent Cezayir'de düzenlenen partinin olağanüstü kongresinde Şura Meclisi'nden...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir'de Mukri yeniden Barış Toplumu Hareketi Başkanı oldu

CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki İslami eğilimli en büyük parti olan Barış Toplumu Hareketi'nin genel başkanlığına ikinci defa Abdurrezzak Mukri seçildi.

Başkent Cezayir'de düzenlenen partinin olağanüstü kongresinde Şura Meclisi'nden 241 oy alarak rakiplerine açık ara fark atan Mukri, 2013'ten beri oturduğu başkanlık koltuğuna yeniden seçilmeyi başardı.

Mukri'nin yeniden seçilmesiyle birlikte, parti içinde "hükümette yer almayı istemeyen ve muhalefette kalmayı tercih eden" grup ezici üstünlük kazanmış oldu.

Barış Toplumu Hareketi'nin olağanüstü kongresinde en önemli gündem maddesinin "hükümete dahil olup olmama" meselesi olduğu belirtilmişti. Mukri, muhalefette kalma taraftarı olan akıma başkanlık ederken, hareketin eski Başkanı Ebu Cerra Sultani ise yönetime ortak olmayı destekleyen akıma liderlik ediyordu.

Yorumlar