Cezayir ile Moritanya arasında ilk sınır kapısına onay

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın Moritanya ile ülkesi arasında sınır kapısı açılması için yapılan anlaşmayı onayladığı bildirildi.Cezayir resmi haber ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanı Buteflika,...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir ile Moritanya arasında ilk sınır kapısına onay

CEZAYİR (AA) - Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın Moritanya ile ülkesi arasında sınır kapısı açılması için yapılan anlaşmayı onayladığı bildirildi.

Cezayir resmi haber ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanı Buteflika, Cezayir ile Moritanya hükümetlerinin 8 Kasım 2017'de iki ülke arasında kara sınır kapısının açılması konusunda yaptığı anlaşmayı dün onayladı.

Cezayir İçişleri Bakanı Nureddin el-Bedevi ile Moritanyalı mevkidaşı Ahmed Veled Abdullah, 8 Kasım 2017'de başkent Novakşot'ta iki ülke arasında ilk kara sınır kapısı açılması anlaşmasını imzalamıştı.

Cezayir'in Tinduf kenti ile Moritanya'nın Ez-Zuveyrat kenti arasındaki sınırda açılacak olan kapı, iki ülke arasındaki ticareti artıracağı gibi sınır bölgesinde yaşayan halkın uzletini de ortadan kaldıracak.

Yorumlar