Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil'in Suudi Arabistan ziyareti

RİYAD (AA) - Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil el-Cubeyr ile Cidde kentinde bir araya geldi. Suudi Arabistan resmi...

Google Haberlere Abone ol
Cezayir Dışişleri Bakanı Mesahil'in Suudi Arabistan ziyareti

RİYAD (AA) - Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil el-Cubeyr ile Cidde kentinde bir araya geldi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Mesahil dün başladığı Ortadoğu turu kapsamında ilk ziyaretini Suudi Arabistan'a gerçekleştirdi.

Mesahil ile Cubeyr'in görüşmede, "iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, terör ve aşırılıkla mücadelede iş birliğinin yanı sıra ortak çıkarların gözetildiği meseleleri" ele aldığı belirtildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mesahil'in Mısır, Umman, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Ürdün ve Irak'ın da yer aldığı bölge turu çerçevesinde dün Suudi Arabistan'a ulaştığı kaydedilmişti.

Ortadoğu turu kapsamında Körfez krizi ve Libya başta olmak üzere bölgesel meseleleri görüşmesi beklenen Mesahil'in, ziyaretleri sırasında söz konusu ülkelerin liderlerine, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın mesajlarını da ileteceği aktarılmıştı.

Yorumlar